You are currently viewing Kort nyt uge 38

Kort nyt uge 38

Ungdoms-EM online sluttede søndag i Odense med BOCA Juniors skakklub som arrangør.

Danmark havde 21 deltagere med i det internationale online stævne, der blev arrangeret, da det rigtige EM i Tyrkiet, der skulle have været afholdt i november måned, blev aflyst.

Turneringen blev afholdt over 9 runder med 3 runder dagligt fra fredag til søndag. Det var et meget stærkt stævne, og bedste danske spillere endte midt i feltet. Kun tre spillere endte med 50% eller mere i det stærke selskab.

OSG Baden-Baden blev tysk mester i holdskak for 14 gang ud af de seneste 15 sæsoner. Arrangørerne besluttede, at i stedet for at færdigspille årets liga, at afholde et finalestævne for de 8 stærkeste tilmeldte hold. Ikke alle hold ønskede at deltage i disse coronatider, men et stærkt stævne kom i stand alligevel.

Lodtrækningen ville, at turneringens to stærkeste hold mødtes i finalen, hvor Baden-Baden vandt en kneben sejr:

Eneste danske spiller i det afsluttende stævne i Karlsruhe var GM Mads Andersen, der spillede 6 partier remis og tabte til Radoslaw Wojtaszek (2717) fra Polen.

Holbæk Løvfald havde i år samlet 60 deltagere På Holbæk Bibliotek. Hele 13 svenskere havde fundet vej til Holbæk, og de tog godt for sig af præmierne. Det blev også en svensker der vandt den øverste gruppe. Daniel Jogstad scorede 4 af 5 foran Thomas Bach Nielsen med 3½ point. Øvrige gruppevindere:

Mester 2: Alexander Nord, Per Settergren Sørensen og Rune Egede Andersen, 4 point

Mester “light”: Roland Johansson, 3½ point

Gruppe 4: Mark Kirkebække, 3½ point

Gruppe 5: Benjamin Jensen, Sven-Ingvar Sundin og Wojciech Zbigniew Pawlak, 3½ point

Gruppe 6: Mattias Skærved, 4 point

Gruppe 7: Sigge Johansson, 4½ point