You are currently viewing Kort Nyt uge 42

Kort Nyt uge 42

Efter at have ligget stille siden den 23. februar 2020, blev den tyske Schachbundesliga for 2019/2020 endelig færdigspillet i Berlin i starten af efterårsferien. Man havde valgt at kalde bundesligaen for sæsonen 2019-2021.

Syv runder manglede der at blive spillet, og med tre dobbeltrunder blev de syv runder spillet på bare fire dag. De tre danske stormestre Jakob Vang Glud (fotoet øverst i artiklen) , Mads Andersen og Jonas Bjerre havde alle valgt at melde afbud til DM og i stedet spille for deres tyske klubber. Mads Andersen spiller for Solingen, mens Jakob Vang Glud og Jonas Bjerre spiller for Turm Kiel.

OSG Baden Baden vandt som sædvanligt fristes man til at sige. De har vundet 14 ud af de seneste 15 turneringer. OSG Baden Baden har bl.a. Vachier-Lagrave, Anand og Aronian på styrkelisten, og når nummer 11 på listen hedder Alexei Shirov, har man et endda meget stærkt hold.

Begge de to ”dansker-hold” klarede sig godt. Solingen blev nummer 4, Mads Andersen scorede 7½ af 14 over det lange forløb. SK Dobbelbauer Turm Kiel blev nummer 6, her scorede Vang Glud 3 af 8 og Jonas Bjerre 9½ af 14. Også Jesper Thybo (2 af 4) og Filip Boe Olsen (0 af 2) havde tidligere været i aktion for klubben.

Se mere her: https://www.schachbundesliga.de/

—————-

Nyt Seniornyhedsbrev for oktober er ude. Se det her, hvor man også kan tilmelde sig mailingslisten.

———–

Skaknovelle” er skrevet af den verdensberømte østrigske forfatter Stefan Zweig. Novellen handler om mødet mellem verdensmesteren i skak og amatøren Dr. B, og er fortælling alle skakspillere bør læse mindst en gang. Nu er bogen blevet filmatiseret med blandt andre den svenske skuespiller Rolf Lassgård på rollelisten.