Kort nyt uge 45

Danmarks største skakklub Skakforeningen ØBRO på Rosenvængets Alle 31, 2100 København Ø har renoveret deres lokaler henover sommeren og efteråret. Den 30. november 2019 fra kl. 14.00 fejrer klubben sine nye lokaler med et Housewarming arrangement. Læs mere på oebroskak.dk/housewarming/

 

Kan man ikke komme til receptionen den 30. november, er den traditionelle ØBRO Nytår turnering en anden mulighed for at se lokalerne. Der er allerede nu 31 tilmeldte med GM Jonny Hector som topseedet.

 

—-

 

Go Audit Open sluttede søndag og blev vundet af ratingfavoritten GM Jonny Hector fra Nordkalottten der gik ubesejret igennem turneringen, og sluttede på 6½ point. Herefter fulgte IM Jens Ove Fries Nielsen, FM Tobias Valentin Rostgaard og IM Nicolai Vesterbæk Pedersen der fik 6 point.

 

 

Vinderne i GoAudit Open 2019: Fra venstre GM Johnny Hector,  IM Jens Ove Fries Nielsen, FM Tobias Valentin Rostgaard, IM Nicolai Vesterbæk Pedersen, og WFM Esmat Susanne Guindy. Helt til venstre Jens Gade som repræsentant for turneringens sponsor GoAudit Revisionsselskab. Foto: Sven Løntoft

 

Glade vindere af ratingpræmier i Go Audit Open. Foto: Sven Løntoft 

 

Link til resultater fra turneringen: HER

 

—-

 

Også i Faaborg EMT var det ratingfavortitten, der vandt. FM Mikkel Manosri Jacobsen vandt Mester 1 med 3½ af 5 et halvt point foran IM Klaus Berg. 

Se alle resultaterne her.

 

—-

 

DM i hurtigskak arrangeres af Chess House i Aarhus lørdag den 30. november. Spillestedet bliver FO-byen i Aarhus Midtby, kun 500 meter fra Hovedbanegården.

 

—-

 

Det Europæiske Skakforbund – ECU – holdt lørdag den 9. november et såkaldt nordisk dronningeseminar, arrangeret i samarbejde med det svenske skakforbund. FU-medlem Arild Rimestad deltog på vegne af Dansk Skak Union.

Chefarrangør svenske Jesper Hall fortæller om arrangementet: “Today ECU Education arranged the Nordic Queen Seminar with representatives from the five nordic countries. The idea was to have a workshop on how we can improve girls and women chess, share experiencies and reflections and in the next step co-operate. Thank you Cederquist lawfirm for hosting the event, thank you Alice Ogorman that presented an absolutly fresh survey of women chess in the countries of Europe and of course all the participants. I think we all felt that this was a great step forward for better equality in our countries when it comes to chess!”.

 

seminar

Deltagerne ved seminaret. Foto: Jesper Hall

 

 

Den nye landsdækkende radiokanal, Radio 4, havde i sidste uge et program “Hvorfor dyster kvinder og mænd ikke mod hinanden i sport?”. I den anledning kom programmet ind på skak, som fik 15 minutters omtale. Hør med her: www.radio4.dk/program/sportsmaalstegn/ – skakken starter cirka 16.30 minutter inde i udsendelsen.

 

—-

 

I den igangværende Europa Cup turnering spillede IM Rasmus Skytte fra Aarhus/Skolerne en flot remis mod verdensklassespilleren Michael Adams fra England. Partiet:  

 

 

—-