Ungdommens triumf i Corus Chess 2009

19-årige Sergei Karjakin fra Ukraine vandt Corus Chess 2009 alene efter sejr over Leinier Dominguez i sidste runde. Ingen af de øvrige 6 i førergruppen kunne vinde, Magnus Carlsen tabte endda til Yue Wang. Carlsens første og eneste nederlag i den jævnbyrdige turnering.

Slutstillingen i gruppe A:
1. S. Karjakin, 8 point af 13
2. L. Aronian, T. Radjabov og S. Movsesian, 7½ point
5. M. Carlsen og L. Dominguez, 7 point
7. G. Kamsky, 6½ point
8. L. van Wely, J. Smeets og Y. Wang, 6 point
11. D. Stellwagen, V. Ivanchuk, M. Adams og A. Morozevich, 5½ point

I gruppe B tabte begge de førende, Nigel Short og Rustam Kasimdzhanov, i sidste runde. De måtte derfor se sig overhalet af den 16-årige italienske stormester Fabiano Caruana, der slog netop Short til sidst.

I gruppe C vandt Wesley So, 15-årig stormester fra Filippinerne, med 9½/12. Et point efter kom Brønshøjs Tiger Hillarp Persson, der delte 2. pladsen med den 14 år gamle Anish Giri. Giri scorede sin tredie og sidste GM-norm i turneringen og er nu verdens yngste stormester.

Fakta om Anish Giri: Stormester på 14 år. Født i St. Petersborg den 28. juni 1994. Hans mor er russisk, faderen fra Nepal. Giri lærte spillet som 7 årig og hans første sparringspartner var hans mor. Familien har boet flere steder rundt om i verden, bl.a. Japan, hvorfor Giri taler flere sprog. Familien er nu bosat i Holland. Udover skak er favoritsportsgrenene fodbold og bordtennis. 

Han – og de øvrige teenagere fra turneringen – bliver spændende at følge fremover.

Se mere på: www.coruschess.com