Remis mod Moldova

Danmark var svag favorit mod Moldova i 7. runde, men det så ud som om, at flere af spillerne på begge hold var tilfredse med at spille remis, hvilket også blev resultatet på alle brætter. Begge hold havde nok brug for en rolig optakt til de sidste to runder.

Mads Andersens parti på bræt 1 var matchens mest spændende, hvor det danske førstebræt måtte stille sin konge på f7 allerede i træk 14, hvilket gjorde kongestillingen noget luftig. Men Mads er svær at vælte, som holdkaptajn Sune Berg Hansen tidligere har skrevet på sin Facebook-side. Med tårn og løber mod dronning i slutspillet, så det ud til, at Mads havde helt styr på forsvarspillet og et af rundens længste partier blev remis.

 

jesper s_thybo_april_2019
Topscorer Jesper Thybo er eneste dansker, der indtil nu har scoret over forventet ved EM for hold. Foto: Thomas Vestergård

Dagens resultat:

moldova dk

 

Individuelle scorer:

enkeltscorer

Holdkaptajn GM Sune Berg Hansen producerer som lovet et par videoer undervejs, der kan ses på siden altomskak.dk. Man finder dem under punktet ”Lær om skak”. Indtil nu er der tre videoer tilgængelige.

I toppen led Rusland sit kun tredje individuelle nederlag i turneringen, da tyske Nisipeanu slog Nikita Vitiugov på bræt 1. De to første individuelle nederlag kom mod Danmark i første runde. Men med uafgjort mod Tyskland ligger russerne stadig i toppen. Ruslands helt store spiller i turneringen har været Daniil Dubov, der mod Tyskland satte Rasmus Svane til vægs. Dubov har scoret 5 af 6 indtil nu.

Top tre inden de sidste to runder:
1. Rusland, 12 mp
2. Ukraine, 11 mp
3. England, 11 mp

Topopgørene i 8. runde:
England – Rusland
Ukraine – Tyskland
Kroatien – Slovenien
Aserbajdsjan – Armenien

Danmark møder i runde otte Slovakiet, der er seedet som nummer 30 blandt de 40 deltagende lande. Danmark er seedet som nummer 21, og hvis den skal holdes, må Danmark spiller to gode kampe her til sidst.

 

Resterende program for turneringen:
Fredag den 1. november kl. 12:00: 8. runde
Lørdag den 2. november kl. 08:00: 9. runde

 

Holdopstillinger og resultater på Chess-Results: HER

 

Live på Chess24: HER

 

Turneringens hjemmesiden: www.euro2019.ge

 

European Team Chess Championship 2019 på Facebook: HER