Kort nyt uge 23

I skrivende stund er der 87 unge spillere tilmeldt skaksommerlejren 2019, der afholdes på Skanderup Efterskole ved Kolding i uge 28 fra søndag den 7. juli til lørdag den 13. juli. Arrangørerne vil dog meget gerne runde de 100 deltagere, og efterlyser derfor unge skakspillere, der kunne tænke sig en spændende uge med skak i højsædet, men hvor der også er plads til en masse andre aktiviteter. Se mere om skaklejren HER og på Skaksommerlejrens hjemmeside: http://skaklejr.dk/

—-

Rene Weichel er formand i Helsingør Skakklub, og har skrevet til skak.dk om Junior Kronborg Master 2019, der havde deltagelse af 42 spillere:

I forbindelse med Kronborg Chess Open på Marienlyst Strandhotel, blev der sideløbende afholdt en juniorturnering med plads til de øvede og helt nye skakspillere. Turneringen i år er den 4. i træk og der har i tidligere år været omkring 20 deltagere i med i turneringen. Juniorturneringen blev i år spillet om fredagen i stedet for torsdag sammen med hovedturneringen. Så det var selvfølgelig spændende at se om det ville give et færre deltagerantal. Det blev bestemt ikke tilfældet hvor 42 spillere stillede til start, og hvoraf hele 14 spillere kom fra Sverige. Det har vist sig at være en godt med en niveauopdelt turnering i stedet for den traditionelle aldersopdeling, for vi kan godt blive enige om at det ikke er alderen som er afgørende for juniorernes niveau. Det betød også at alle 42 spiller fik point med hjem og fik en god oplevelse selv om de ikke lige vandt turneringen i år.

Der har været forskellige vindere af turneringen hvert år, og desværre endnu ikke en fra Helsingør Skakklub. Det har været de københavnske klubber, der har domineret de 3 første år hvor vinderne har været:
2016: Laurits Bønsvig Wehding, Amager Skakforening
2017:  William Østergaard-Nielsen, Nørrebro Skakklub
2018:  Andreas P. C. M. Hansen, Nørrebro Skakklub

Men det er også godt at se juniorerne efterfølgende finder vej til hovedturneringen hvor både Laurits og William var med og opnåede flotte resultater.

Årets vinder af blev Oliver Gabrielsen fra Skakforeningen ØBRO med 4/5. Derved blev det for fjerde gang en Københavner klub ud af 4 mulige. Sejren kom i hus efter 4 runde selv om der blev afgivet en point i den sidste. Asbjørn Slavensky Skak for sjov tog sig af 2. pladsen (3/5) med bedre korrektion i forhold til Zeeshan Kustagi fra BMS Skak.

Fra venstre: Oliver Gabrielsen, Asbjørn Slavensky og Zeeshan Kustagi. Foto. Helsingør Skakklub

Gruppe 2 blev vundet af den svenske juniorspiller Luke Lyungsjo fra “En Passant Svedala”.  Luke vandt med maksimum 5/5 som den eneste i hele turneringen. 2. pladsen gik til Jay Vadera foran Oscar Veiergang, begge fra “Skak for sjov”. I gruppe 3 vandt Sarah Sima Derlich med 4½/5. Link til resultater: HER

—-

Limburg Open i Holland er en stor international turnering der hvert år spilles i pinsen. Den spilles i tre grupper, og turneringen har i år 450 deltagere. Lars Christoff Andersen var tæt på at stryge til tops i Gruppe B, da han gik ubesejret gennem turneringen og scorede 5½/7. Resultaterne for de danske spillere:

—-

IM Kassa Korley har i perioden fra den 5/6 til den 9/6 deltaget i en lukket GM turnering Charlotte Summer 2019 CCCSA GM/IM Norm Invitational. Kassa endte på 5/9 mod et gennemsnit på 2446, hvilket var lidt over forventet score, men 1½ point under GM-normkravet på 6½ point. Link til resultater: HER

—-

IM Jens Ove Fries Nielsen og Claus Marcussen fra Fredericia samt Niels Christian Davidsen fra Skørping, er taget til Stavanger i Norge for at følge Altibox Norway Chess og samtidig deltage i Norway Chess Open der blev spillet den 8. juni og 9. juni. Jens Ove blev nummer 18 med 4 point, Niels Christian blev nummer 48 med 2½ point, mens Claus desværre endte på sidstepladsen med 1½ point i det samlede felt på 55 spillere. Link til resultater: HER

Formanden for Fredericia Skakforening Claus Marcussen i selskab med verdensmester Magnus Carlsen i forbindelse med afslutningen af 5. runde. Foto: Peter Heine Nielsen

—-

8 danske spillere fra Allerød Skakklub havde taget turen til Berlin for at deltage i 19. Günter Schmidt Gedenkturnier. Peter Larsen vandt turneringen med 6 point  af 7 og bedre korrektion end FM Patrick Verner (2260).