Kort nyt uge 17

Brødrene Oscar Koch-Müller og Victor Koch-Müller har i den forgangne weekend spillet med i “14 Ascona Chess Open 2019” i Schweiz. Oscar spillede en god turnering og sluttede på 3/5, hvilket var en præstation på lige knap 2000 og gav en ratinggevinst på 53 elopoint. Vicor fik 2½ point, hvilket var et halvt point over forventet score. Link til resultater: HER

 

—-

 

“ACO World Amateur Chess Championship 2019” sluttede søndag på Rhodos. Den unge bornholmer Nikolaj Løwing Mejlvang (årgang 2007) strøg næsten til tops i Gruppe G med den flotte score 7½/9. Det gav ham en ratingfremgang på intet mindre end 302 ratingpoint.

 

Flot resultat af Nikolaj Løwing Mejlvang (tv) på Rhodos. Foto: Bornholmsskakklub.dk

 

De danske resultater: 

 

Gruppe B: Jan Kaya Mortensen – 4½/9 – placering som nummer 19 i et felt på 36 spillere

Gruppe C: Jens Peter Mejlvang – 4½/9 – placering som nummer 24 i et felt på 53 spillere

Gruppe C: Magnus Mejlvang – 4½/9 – placering som nummer 29 i et felt på 53 spillere

Gruppe D: Lars K. Johansen – 4½/9 – placering som nummer 37 i et felt på 78 spillere  

Gruppe D: Mikkel Mejlvang – 4½/9 – placering som nummer 55 i et felt på 78 spillere 

Gruppe D: Jan Engelund Knudsen – 4½/9 – placering som nummer 56 i et felt på 78 spillere

Gruppe E: Aase Morling – 5/9 – placering som nummer 18 i et felt på 46 spillere

Gruppe G: Nikolaj Løwing Mejlvang – 7½/9 – placering som nummer 2 i et felt på 30 spillere 

 

Link til hjemmesiden for turneringen: https://amateurchess.com/ og link til resultater fra turneringen: HER

 

—- 

 

FIDE har annonceret, at VM-matchen i 2020 vil blive spillet over 14 partier mod de nuværende 12. Samtidig vil præmiesummen blive fordoblet fra 1 til 2 millioner euros. Betænkningstiden ændres også, således at der spilles med 120 minutter til de første 40 træk, fulgt af 60 minutter til de næste 20 træk og 15 minutter til resten af partiet. Der bliver først lagt 30 sekunders tillægstid på efter træk 60. Det vil først være tilladt at tilbyde remis efter 40 træk. Fridagene i matchen skæres ned fra 6 til 5, hvilket betyder at man kan tilrettelægge matchen således, at der kan spilles alle lørdage og søndage. Se mere på FIDEs hjemmeside: HER 

 

—- 

 

BMS Skak indbyder til Sjællandsmesterskabet for ungdom lørdag d. 4. maj 2019. Se mere om dette stævne og tilmeld dig: HER

 

—-

 

I den forgangne weekend var der træningssamling i Chess House i Aarhus for elitespillere. Den spanske spiller GM Ivan Salgado Lopez var underviser for IM Jesper Søndergaard Thybo, IM Bjørn Møller Ochsner, IM Jonas Buhl Bjerre, IM Kassa Korley, IM Mads Hansen og FM Filip Boe Olsen. Temaerne for weekendens træning var forberedelse og dynamik. 

 

—-

 

DanPumps/Kolding Bymesterskab 2019 spilles i weekenden den 3. – 5. maj – i skrivende stund er102 tilmeldte. Tilmeldingsfristen er forlænget til 30. april, så der er plads til flere deltagere. Se mere her.