Ellen Fredericia vandt NM

• Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

WFM Ellen Fredericia Nilssen fra Skakforeningen ØBRO blev en meget overbevisende vinder af den ældste gruppe ved NM for piger, der netop er færdigspillet på Asgård Skole i Køge. Ellen Fredericia vandt alle sine fem kampe og henviste norske Thyra Kvendseth til andenpladsen, 1½ point efter. Kajsa Nilsson fra Sverige vandt bronze.

ellen thyra

Thyra Kvendseth med sort mod Ellen Fredericia Nilssen i 3. runde, der blev afgørende for mesterskabet. Foto: Thomas Vestergård

Begge te to andre grupper fik en finsk vinder. I U16 vandt Sarabella Norlamo foran Ingrid Skaslien fra Norge og Margarita Zaritovskaja fra Sverige. Bedste dansker blev Andrea Kongskov på fjerdepladsen.

faelles foto

Fællesfoto. Foto: Thomas Vestergård

I den yngste gruppe, U 13, vandt Sara-Olivia Sippola fra Finland med 4½ point at 5 mulige. Alva Ling Tran fra Sverige fik sølv og Amelia Nordquelle fra Norge vandt bronze. Bedste dansker blev Zofia Izabella Marzec på en syvendeplads.

Maria Vasova skriver om søndagens begivenheder:
I dag blev de sidste to runder af NM for piger spillet, og der var i U 13 og U 16 spænding til det sidste.

I U 20 var NM-titel vinderen allerede fundet inden den sidste runde blev spillet, da Ellen Fredericia Nilssen havde som den eneste scoret 4/4, og den nærmeste forfølger var 1 ½ point fra hende. Stort tillykke! Shanne Hedegaard Jakobsen spillede nogle rigtig gode partier og så fik hun nogle rating point på kontoen.

U 16 havde tre stærke dansker i feltet, som fik spillet en masse spændende skak, og især Andrea Kongskov (3/5) fik spillet en masse gode partier, der i sidste ende placerede hende på en delt 4-5 plads.

I U 13 blev det Finnerne som løb med titlen, men de danske piger fik spillet nogle suveræne partier og fik også hentet en masse point som de kan være super stolte af! Især Zofia Izabella Marzec (3/5) og Clara Heiberg (2,5/5) spillede nogle rigtig flotte partier, og blev også de to bedst placeret danskere på hhv. 7-11 pladsen og 12-14 pladsen!

Alt i alt så sluttede Danmark med en enkelt medalje, men til gengæld så var der rigtig mange dygtige piger, der deltog i mesterskabet. Der var også mange, der ønskede at der bliver afholdt nogle pigesamlinger, for så bliver pigerne bedre til skak, samt at de får et godt fællesskab.

Turneringens hjemmeside med tabeller, praktisk information, fotos og partier: nccg2019.dk