Kvindelandsholdet i Capelle la Grande

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Kvindelandstræner Peter Thorsbro har arrangeret en træningstur for kvindelandsholdet. Turen er gået til den traitionsrige Capelle-la-Grande og her på skak.dk skriver han lidt om turen:  

 

Et hus, en god træner, to biler og seks stærke kvinder – så hedder det Capelle-la-Grande! I begyndelsen af marts tog 6 kvindelandsholdsspiller og 1 træner sydpå mod Dunkerque i Frankrig for at spille den åbne turnering ”Capelle-la-Grande”. Efter indledende udfordringer med aflyst fly, diverse sproglige barrierer og et bilfirma med tvivlsom moral var vi klar til kamp. Selv en manglende kuffert shoppede vi os ud af uden at blinke.

 

I månederne op til turneringen var vi gået i skarp træning med blandt andet gennemgang af strukturerne Carlsbad, Isolani og meget mere. Her var vi assisteret af Jakob Vang Glud og Lars Schandorff. Deres fortræffelige undervisning har da også givet genlyd, og det i en grad så selv Gary Kasparov bare måtte være en del af projektet.

 

 

Fra venstre: Ellen Fredericia Nilssen, Louise Fredericia, Thomine Stolberg-Rohr, Gary Kasparov, Sandra de Blecourt Dalsberg, Oksana Kryger, Marie Frank og Ellen Kakulidis. Foto: Peter Thorsbo

 

Når man er ude i den store vide verden for at spille skak kan man møde lidt af hvert. Alt fra eksotiske nationer, til folk med mundmasker eller diverse synsudfordringer. Adskillige franskmænd, juniorer og en enkelt kineser har oplevet den danske fightervilje og kreativitet på godt, men mest ondt. Ofte med stor stolthed hos kvinderne, om end ikke altid til landstrænerens store begejstring.

 

 

Foto: Peter Thorsbo

 

Der er alt for mange highlights til at få det hele med i én enkelt artikel. Det kan derfor anbefales at følge de detaljerede runderapporter på kvindelandsholdets facebookside: HER

 

Parringer og andre oplysninger om turneringen kan findes: HER