Ellen Fredericia fører NM

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Ved NM for piger i Køge, er der lagt op til en dansk guldmedalje i den ældste række, da Ellen Fredericia Nilssen har lagt sig alene i spidsen med 3 af 3 efter overbevisende spil.

 

ellen f

Ellen Fredericia Nilssen – godt bud på en nordisk mester. Foto: Thomas Vestergård

 

Der venter to runder søndag, men hvis Ellen kan blive ved med at spille så godt som i det følgende parti, er der næppe nogen, der kan indhente hende.

Skak.dk har sendt Maria Vasova til Køge, og her følger hendes beretning fra lørdagens kampe.

Dag 2 ved Pige NM bød på en rigtig spændende dag for det danske hold. Kommentar i de forskellige aldersgrupper følger.

U13
Den største gruppe med 24 deltagere. Der er tre piger, der har 3 af 3, fra Norge, Sverige og Finland. De bedst placerede danske piger efter runde 3 er Leia Andries og Elin Wu, der har 2 point begge to. Clara Heiberg måtte desværre ned i 2. runde, og efter runde 3 så har hun 1,5/3.

U16
I U16 gruppen går det ikke så godt for de danske piger. Ingrid Elmer Nielsen-Refs tabte desværre begge sine partier i dag, men hun spiller rigtig godt for tiden, så vi må håbe på at Ingrid kommer stærk tilbage i de to afgørende runder i morgen. Til gengæld så spillede Andrea Kongskov et rigtig fint parti mod det norske nummer 5 Embla Ekeland Grønn i runde 3. Partiet blev remis til sidst, men Adrea mistede et par finessetræk i et tårnslutspil, hvor hun må have vundet i stedet for. Andrea har 1,5 ud af 3 indtil videre.

U20
WFM Ellen Fredericia Nilssen er klar favorit at vinde gruppen U20. Indtil videre spillede Ellen tre fine partier og vandt alle tre. I morgen spiller Ellen mod nummer 3 og 4 i startlisten, så vi håber på at Ellen fortsætter med det gode spil og går efter guldet.

Runderne spilles kl.10 og kl.15 i morgen og du er meget velkommen til at følge de danske piger LIVE. Vi håber på en masse spændende partier og god afslutning af turneringen!

 

Turneringens hjemmeside, med deltagere, tabeller, praktisk information og hvor man også kan følge partierne live: nccg2019.dk