Århus Skakklub og Skolerne fusionerer

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

To af dansk skaks mest markante klubber slår sig sammen og vil både i form af størrelse og historie blive en kapacitet i det danske skakliv. Den ny Århus Skakklub/Skolerne håber at skabe en klub, som vil være attraktiv for både elite og bredde med en levende klubaften, hvor der også gøres plads til ungdommen med undervisning af børn.


Århus Skakklub/Skolerne

PRESSEMEDDELELSE

To af de mest markante klubber i dansk skak, Århus Skakklub og Skolernes Skakklub, fusionerer.

Århus, d. 12. juni 2007

Den 12. juni 2007 blev der afholdt stiftende generalforsamling for fusionsklubben Århus Skakklub/Skolerne. Den nye klub er med sin størrelse og historiske resultatliste øjeblikkeligt en af de mest toneangivende i det danske skakliv. Visionen er at skabe en attraktiv klub for både eliten og bredden, med hold i Europa Cup’en, Skakligaen, 1. division, 2. division og hovedkredsturneringen, bygget op omkring en god og levende klubaften. Samtidig bliver der satset på ungdommen med undervisning af børn tirsdage 18.00 – 19.00. Historisk set er næsten alt skak i Århus udsprunget fra Århus Skakklub, der har eksisteret i over 100 år. Skolernes Skakklub blev i 1972 dannet på dette historiske fundament, da Svend Svendsen grundlagde klubben for at skabe bedre rammer for  skoleskakspillere.

Begge klubber har i deres historie markeret sig i dansk skak, både som rugekasse for talenter, utallige deltagere i landsholdsklasser, og vundet adskillige holdmesterskaber, haft store medlemstal, været turneringsarrangører og stået bag nytænkning. Vi glæder os over at kunne skabe så fremtrædende en klub, der kan være med til at udvikle dansk skak positivt.

Kontakt:

Formand
Rasmus Skytte
Søndre Ringgade 23, 1.tv
8000 Århus C
Tlf. 86144344 / 50556050
skytte@prof.dk