To danske medaljer til NM

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Danmark fik to medaljer ved Nordic Youth Chess Championship der sluttede søndag aften i Borgernes på Island. I den ældste gruppe blev Bjarke Hautop Kristensen nummer 2, og i C-gruppen fik Casper Liu en bronzemedalje. Holdleder Leif Kristensen beretter om runderne: 

 

5. runde Nordic Youth Chess Championship:

 

Det blev en god dansk runde med 6½ points I 10 partier. Og den første medalje blev sikret, idet Bjarke igen vandt og bliver mindst nummer 2.

 

A-gruppen:
WFM Anastasia Nazarova (2176) Finland – Bjarke Hautop Kristensen (2212) 0 – 1
Bjarke får udlignet med sort i en skarp sicilianer og får fordel i midtspillet med et kvalitetsoffer. I det følgende bliver modstanderen spillet ud af banen og Bjarke vinder stensikkert.
Magnus Mejlvang (1880) – Sara Nass (1815) Norge 1 – 0
I en engelsk åbning opnår Magnus ingen fordel med hvid. Men i midtspillet får Magnus initiativ og fordel med et kvalitetsoffer. Modstanderen får en enkelt chance for et modstød, men derefter kører Magnus sikkert sejren hjem.

 

B-gruppen:
Flovin M. Tummasarson (1551) Færøerne – Filip Holm (1960) 0 – 1
Filip udligner let i åbningen med sort og får klar fordel, da modstanderen glemte en bonde. Herefter er det spil til et mål, og Filip vinder hurtigt.
Christian Emil Frambøl (1864) – Sarabella Norlamo (1841) Finland 1 – 0
Christians modstander spiller tvivlsomt i åbningen, og Christian får hurtigt et angreb, der løber modstanderen over ende.

 

C-gruppen:
Casper Liu (2126) – Jon Í Horni Nielsen (1756) Færøerne 1 – 0
Modstanderen udligner i åbningen men Casper får fordel i midtspillet. Da han ikke spiller præcist i fortsættelsen får modstanderen mulighed for igen at udligne. Det udnytter modstanderen ikke og Casper får klar fordel. Senere vinder Casper først en officer, så endnu en officer, hvorefter modstanderen opgiver.
Simon Ehrenreich (1756) – Tomasz Szczepanowski (1882) Polen ½ – ½
Simon får et lille initiativ efter åbningen, men stillingen forbliver næsten hele partiet i balance og det ender i et tårn + løberslutspil, som ender remis, da Simon også er i alvorlig tidnød.

 

D-gruppen:
Luitjen Akselsson Apol (1854) Færøerne – Albert Mechlenburg Møller (1845) 1 – 0
Albert får ikke udlignet med sort i dragevarianten og han kommer under pres. Modstanderen får opbygget et farligt angreb, som Albert ikke kan stoppe.
Valtteri Sokka (1475) Finland – Lukas Iskos (1678) ½ – ½
Lukas får en lidt bedre stilling efter åbningen, men han får ikke spillet det bedste, så modstanderen får lidt initiativ. De ender i et dronningslutspil, hvor Lukas kan tage evig skak.

E-gruppen:
Vitus Bonde Medhus (1788) – Aksel Bu Kvalov (2066) Norge ½ -½
Vitus kommer dårligt fra åbningen og modstanderen kommer ind i midtspillet med fordel. Men Vitus kæmper godt videre, og der er skiftende fordel, og det ender i et tårnslutspil, hvor fordelen skifter side nogle gange, og til sidst ender partiet remis.
Ilkka Koota (1514) Finland – Philip Uhre Knudsen (1394) 1 – 0
Philip spiller en tvivlsom variant i åbningen med et bondeoffer, som han ikke har kompensation for. Langsomt men sikkert forbedrer modstanderen sin stilling uden at Philip får nogle modchancer, og til sidst bryder modstanderen igennem. 

 

6. runde Nordic Youth Chess Championship:

Den anden medalje kan Vitus sikre, hvis han vinder i sidste runde, mens resultaterne i A.gruppens sidste runde afgør, om Bjarke slutter 1 eller 2. Desværre spiller begge dårligt i sidste runde og taber, men heldigvis kom Casper fra baghjul og snuppede med gevinster i de 2 sidste runde en 3. plads. Den samlede høst i dagens runde blev 4½ points – i slutstillingen fik vi 2 pokaler, en 2. plads til Bjarke og en 3. plads til Casper.

 

 

Bjarke Hautop Kristensen – sølvmedalje ved NM. Foto: Mads Boe 

 

 

Casper Liu – bronzemedalje ved NM. Foto: Mads Boe

 

A-gruppen:
Bjarke Hautop Kristensen (2212) – CM Leo Crevatin (2190) Sverige 0 – 1
Bjarke stod lidt bedre efter åbningen, men 2 fejl i midtspillet gav desværre modstanderen afgørende fordel. Selv om Bjarkekæmper godt, er det håbløst og Bjarke taber.
Magnus Mejlvang (1880) – Albin Danielsson (1864) Sverige 1 – 0
Magnus står lidt bedre efter åbningen, men modstanderen udligner næsten i midtspillet. Magnus fortsætter dog med at presse, og efterhånden laver modstanderen flere fejl, der tillader Magnus at vinde.

 

B-gruppen:
Filip Holm (1960) – Christian Emil Frambøl (1864) ½ – ½
De 2 danske spillere tog en hurtig remis-

 

C-gruppen:
Oliver Wartiovaara (2021) Finland – Casper Liu (2126) 0 – 1
Casper udligner efter åbningen, og i midtspillet er stillingen meget lige. Casper får lidt pres i slutspillet, men det er svært at bryde igennem. Det lykkes dog alligevel til slut og Casper vinder,
Oskar Vikingur Davidsson (1941) Island – Simon Ehrenreich (1756) 0 – 1
Simon får ikke udlignet efter åbningen og modstanderen har pæn fordel i midtspillet, hvor Simons problem er, at han ikke kan få kongen i sikkerhed. Modstanderen har muligheden for at bryde igennem på flere smarte måder, men spiller heldigvis ikke det bedste, og Simon får stabiliseret sin stilling. Uheldigvis fortsætter Simon ikke præcist og taber en bonde. Simon redder sig mirakuløst da modstanderen laver en grov fejl, der taber et tårn.

 

D-gruppen:
AIM Albert Mechlenburg Møller (1845) – Gunnar Brandshaug Dale (1889) Norge 0 – 1
Partiet er meget lige efter åbningen og hen i midtspillet. I en ret lige stilling laver Albert en grov fejl, der koster materiale og dermed partiet.
Benedikt Briem (1868) Island – Lukas Iskos (1678) 1 – 0
Lukas kommer pænt fra åbningen, men i midtspillet går det galt og modstanderen får en farlig fribonde som afgør partiet.

 

E-gruppen:
Niklas Jaakola (1635) Finland – Vitus Bonde Medhus (1788) 1 – 0
Vitus får ikke udlignet efter åbningen og modstanderen har pæn fordel i midtspillet. Pludselig laver Vitus en grov fejl, der taber en officer. Det bliver kun værre i fortsættelsen, og Vitus taber desværre.
Philip Uhre Knudsen (1394) – Rokur Davidsen (0) Færøerne 1 – 0
Philips modstander udligner efter åbningen og stillingen er meget lige i starten af midtspillet. Philip får ikke spillet det bedste, og modstanderen får fordel. Heldigvis laver modstanderen en grov fejl og Philip har pludselig stor fordel og vinder. 

 

 

 

Holdkonkurrencen mellem landene, hvor man regner alle brætpoint sammen endte med følgende jævnbyrdige slutstilling:

1. Norge 35½ point
2. – 3. Island 31½ point
2. – 3. Finland 31½ point
4. Danmark 31 point
5. Sverige 30 point
6. Færøerne 20½ point

 

Link til resultater fra turneringen: HER

 

Link til turneringens hjemmeside: https://skak.is/nycc2019/

 

Partierne fra turneringen kan følges på Chessbomb: HER og på Chess24: HER