Danmark tabte til Paraguay

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Paraguay – Danmark 3 : 1 

GM Neuris Delgado Ramirez (2618) – GM Sune Berg Hansen (2595) – 1 – 0
GM Axel Bachmann (2641) – GM Mads Andersen (2535) – ½ – ½
GM Franco Ocampos, Zenon (2496) – GM Allan Stig Rasmussen (2522) – 1 – 0
FM Matias Latorre (2318) – GM Lars Schandorff (2515) – ½ – ½

 

GM Jakob Vang Glud var oversidder i dagens runde, og har derfor fået tjansen at rapportere fra et skuffende nederlag mod Paraguay:

 

Marble City
“I dag gik Thomas og jeg en tur i byen. Som Allan skrev i går, så kommer man ikke meget udenfor under en turnering som OL. Rutinerne tager form og pludselig er der gået 14 dage. Hvad er der sket? Ni timers søvn. Morgenmad. Forberedelse. Frokost. Last check af varianter. Bustur til Crystal Hall. Hektisk kamp. Bustur hjem, muligvis med smil eller surmulen. Aftensmad. Fysisk træning. Holdmøde. Forberedelse. Ni timers søvn. Om igen.

Vi startede derfor med at bryde vanerne. Tog en ekstra kaffe til morgenmaden, Thomas fandt sine RayBans frem og vi travede afsted. Det ses virkelig på byen, at der har været gang i oliesalget. Alt er lavet af marmor. Parkeringshuse, fortove og store, smukke parker. De har sågar skiftet fodgængerovergangene ud med underjordiske tunneller – også lavet af marmor. Det er helt vildt.

Inden vi drog hjem fik vi en pizza på den centrale plads. Thomas skulle på toilet og spurgte pænt den unge tjener hvor toilettet var. Hun svarede prompte og kækt, at sådan et havde de desværre ikke, og at Thomas måtte lade vandet op af det træ, som stod midt inde i restauranten. Hele restauranten skreg af grin, for sådan en kommentar gjorde den kvindelige landstræner ganske tavs!

Vi sluttede af med en taxatur, og da vi rullede afsted spurgte chaufføren om det var okay at hans ven lige kørte med et par kilometer. Det var det selvfølgelig, og efter 5 minutter standsede vi og han hoppede glad af. Kulturen her er lidt en anden.

 

Jeg ankom til hotellet klokken 14.45 og satte mig til at se dagens runde. Danmark – Paraguay. Sune kom umiddelbart fint ud af åbningen. Modstanderen (GM Delgado) slog på c6 i spansk hvilket ikke er kendt for at give det store, men dog en lidt mere behagelig struktur for hvid. I midtspillet var det dog som om, at hvid kom til at stå lidt bedre og efter en del komplikationer endte partiet i et meget kritisk tårnslutspil, som Sune til sidste måtte opgive.

 

Næste mand var Mads, som mødte den rigtig stærke GM Bachmann. Partiet blev hurtigt lidt kludret, men Mads spillede bedst i den midterste fase. Efter Mads’ udsagn kunne han have vundet en bonde, men valgte i stedet en anden vej som også var fordelagtig. Modstanderen forsvarede sig dog godt på trods af lidt tid på klokken og fordelen blev aldrig helt afgørende. Ærgerligt, men stadig et godt resultat af Mads. De gode kæmper bare helt vildt godt.

 

Allan mødte også en stormester (GM Franco Ocampos). Åbningen var udmærket skønt hvid fik et mindre pres på grund af mere terræn. I det efterfølgende spillede paraguyaeren (det er alligevel noget af et ord!) stærkt, og til sidste måtte Allan ned.

 

Sidste mand var Lars som mødte FM Latorre. Lars fik en god åbning, men efter at have overset en detalje (heldigvis så han den i tide, for det var en mat-trussel!) kom sort med i partiet igen. Hvids konge var lidt i fare, og Lars måtte give sin gode struktur for at forsvare sig. Efter nogle komplikationer opstod et tårnslutspil som bare var remis.

 

Et skidt nederlag, og super ærgerligt (sagt på godt jysk, det er bare ’træls’). Vi har haft mange chancer for at slå stærkere nationer, og i år har vi ikke formået at holde kursen helt skarp. I morgen gælder det om at få sluttet godt af – Vi skal slå Barbados (ikke nogen skaknation), og så slutter vi trods alt foran Sverige.”

 

Guldet kommer til at stå mellem USA og Ukraine. USA møder Canada og Ukraine spiller mod Slovenien. 

 

Stillingen inden sidste runde:

1. USA – 18 matchpoint

2. Ukraine – 18 matchpoint

3. Rusland – 16 matchpoint

4. Canada – 15 matchpoint

5. Indien – 15 matchpoint

6. Norge – 15 matchpoint 

7. Slovenien – 15 matchpoint

46. Island – 12 matchpoint
55. Danmark – 11 matchpoint 

71. Finland – 11 matchpoint

76. Sverige – 10 matchpoint
81. Færøerne – 10 matchpoint

Det er på sin plads at ønske Færøerne tillykke med deres første stormester. Helgi Dam Ziska fra Phillidor udnævnes på baggrund af sit flotte resultat ved OL. Ziska har indtil videre scoret 6½/9 med en præstation på 2623. 

 

 

Helgi Dam Ziska har allerede 2550, så det var kun et spørgsmål om tid inden han ville blive stormester. Foto: Privatfoto

 

Et andet imponerende resultat er GM Eugenio Torre´s. Han har rekorden med flest spillede OL, nemlig 23 gange. Hans præstation i Baku har været sensationel. Med scoren 9/10 er han 4 point over forventet score.

 

 

  

Skak-OL har været afholdt siden 1927. Er man interesseret i statistikker over vindere, fleste medaljer, topscorere m.m. kan det anbefales at besøge denne hjemmeside: 

https://www.olimpbase.org – Hjemmesiden er en encyklopædi over holdturneringer indenfor skak. 

 

I sidste runde i morgen tirsdag kl. 09:00, skal vi op i mod en overkommelig modstander. Holdet fra Barbados bør ikke give os problemer: 

1. FM Orlando Husbands (2257)
2. FM Martyn Del Castilho (2248)
3. FM Yu Tien Poon (2196)
4. IM Terry Farley (2203)
5. Kemp Lynch (1992)

 

Link til hjemmesiden: http://www1.bakuchessolympiad.com

 

Link til live på skak.dk med chat: LIVE

 

Link til live på Chess24: LIVE