Kort nyt uge 45

Verdens stærkeste skakliga har i mange år været den tyske Bundesliga. Årets udgave startede i weekenden med en dobbeltrunde. I Kiel havde danskerholdet debut på hjemmebane mod Solingen med GM Mads Andersen på holdet. Det blev til et klart nederlag mod sidste års vicemestre på 6½-1½, og i danskeropgøret vandt GM Mads Andersen over GM Carsten Høi. GM Allan Stig Rasmussen fra Kiel spillede remis mod GM Borki Predojevic (2626) mens der var nederlag til IM Thorbjørn Bromann og FM Filip Boe Olsen. 

 

Om søndagen var der stor jubel i Kiel, da det lykkedes holdet at slå Düsseldorfer SK knbenet med 4½-3½. Her var der sejre til GM Carsten Høi og FM Filip Boe Olsen, mens GM Allan Stig Rasmussen og IM Thorbjørn Bromann spillede remis. Solingen vandt igen en stor sejr på 6-2, og igen vandt GM Mads Andersen en sikker sejr.

 

Fire hold har lagt sig i spidsen med 4 matchpoint, og udover Solingen er det mestrene fra Baden Baden, SV Hockenheim og SC Viernheim. Det bliver givetvis mellem disse fire meget stærke hold, at mesterskabet skal afgøres. 

 

Link til hjemmesiden for Bundesligaen: https://www.schachbundesliga.de/

 

Link til resultater for hele den tyske liga: HER 

 

1. runde er lige startet mellem sidste års vicemestre fra Solingen og hjemmeholdet SG Turm Kiel. Foto: Mads Boe  

  

2. matchparti mellem verdensmester Magnus Carlsen og udfordrer Fabiano Caruana blev spillet lørdag i London. Indtil videre er de sorte brikker bedst, men det lykkedes ikke for Caruana at vinde på trods af en pæn fordel undervejs: 

 

 

Dermed er begge de to første partier endt remis. Tredje runde spilles i dag mandag kl. 16:00.  

 

Der er flere steder at følge matchen:

 

www.chess.com
www.chessbomb.com
www.chess24.com
www.chessdom.com

 

Har man norsk TV i sin kanalpakke sender NRK1 andet parti live fra kl. 15.45.

 

Den officielle hjemmeside: worldchess.com 

 

Københavnsmesterskabet blev afviklet i Tåstrup i den forgangne weekend. Turneringen blev afviklet i en 6-mandsgruppe, hvor spillerne i løbet af året havde kvalificeret sig til finalen. Vinder af turneringen og dermed Københavnsmester blev Tobias Valentin Rostgaard fra BMS. De øvrige gruppevindere var:  

 

Mester: FM Daniel Andersen, 4 point
Quick XXVIII 1: Verner Hansen, Nienke van den Brink og Magnus Mejlvang, 3 point
Quick XXVIII 2: Vedant Kumar Saravana og Mark Kirkebække, 3 point
Quick XXVIII 3: Olav Erstad Jørgensen, 5 point (!)
Quick XXVIII 4: Henri Tolba og Allan Ankjær, 4 point
Quick XXVIII 5: Mikkel Mejlvang og Jeppe Hald Falkesgaard
Quick XXVIII 6: Martin Mosgaard Knudsen, 5 point (!)
Quick XXVIII 7: Daniel Tuk Hartsø Jarlskov, 4½ point
Quick XXVIII 8: Anders Peter Hansen, 4½ point

 

Resultater fra turneringen: HER 

 

FM Tobias Rostgaard (mf) blev Københavnsmester 2018. Viktor Haarmark Nielsen (tv) tabte det indbyrdes opgør og blev derfor nr. 2. IM Martin Haubro (th), Michael Vesterli og FM Nikolai Skousen delte 3. pladsen. Foto: Københavns Skak Union

 

Fire danske spillere er taget til sydligere himmelstrøg – nærmere bestemt Malta – for at deltage i den årlige Malta Open med 185 deltagere. de danske spillere er: 

 

26. Mogens Henrik Thuesen (2122)
104. Rene Andreasen (1821)
115. Flemming Borg (1768)
137. Søren Ottesen (1649)

 

På søndag den 11. november inviterer DOKK1 i Aarhus igen til skakturnering. Der spilles i to forskellige grupper, alt efter om du har et ratingtal eller ej. Ønsker du at tilmelde dig turneringen, eller har du spørgsmål omkring turneringen, så kan Ole kontaktes på oet@aarhus.dk