Skoleskak: skarpe hjerner til Fyn

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

Skoleskak

Dansk Skoleskak ved generalsekretær Mads Jacobsen har anmodet om at få nedenstående om bl.a. DM i skoleskak optaget. Bemærk der nederst i artiklen nævnes en god mulighed for at støtte Dansk Skoleskak:

 

(arkivfoto fra et skoleskak-arrangement, der altid samler mange glade børn.)

 

For 2. år i træk er Den Frie Lærerskole i Ollerup ved Svendborg vært for ’DM i Skoleskak og Læringsfestival’ med fokus på leg, læring og hjernegymnastik.

 
Når nogle af Danmarks skarpeste unge hjerner sames på Den Frie Lærerskole i Ollerup i weekenden den 27.-29. november, er der ud over skakdyst og DM i Skoleskak 2015 gensyn med læringsfestivalen, der sætter Svendborg og Sydfyn endnu tydeligere på læringskortet.

187 børn og unge i alderen 6-20 år deltager i kampen på tanker, idéer, tricks og fælder, når der for 42. gang skal dystes om DM i skoleskak. Deltagerne er kvalificeret via regionale Kreds- og Kommunemesterskaber, og vinderne skal repræsentere de danske farver ved ’Nordisk Mesterskab’ i Sverige til februar. 

Mikkel Nørgaard, Programleder for Læring i Dansk Skoleskak
– DM i skoleskak er et af skoleskakkens flagskibe, som for 2. gang udbygges til en læringsfestival. Interessen for skoleskak nærmest eksploderet med 450+ tilbud i hele landet heraf 40 på Fyn.

Så vi håber derfor, at lokale lærere og pædagoger benytter muligheden for at komme forbi og hente ny viden. 
Weekenden er mere end DM-kampen på brættet. Fællesaktiviteter, kammeratskab, glade smil, leg og nye venner, er en stor del af weekenden, hvor familiemedlemmer fra hele landet hepper lydløst med smil og ”thumbs up”. 

Fredag aften holdes DM i lynskak, der nok skal få pulsen op med kun 5 minutter pr. spiller til en hel skakkamp. Inden Svendborgs borgmester Lars Erik Hornemann byder velkommen lørdag, kan deltagerne quizze med stormester Allan Stig Rasmussen inden 1. runde skydes i gang.

 

Søndag er der mulighed for lærere og pædagoger at lære mere om DSS’ læringsprojekter. 
’DM i Skoleskak og Læringsfestival 2015’ støttes af Marius Pedersens Fond, Den Faberske Fond, Svendborg Event og Udvikling Fyn.

  
Hvad: DM i Skoleskak og Læringsfestival 2015

Hvor: Den Frie Lærerskole, Svendborgvej 15, Ollerup, 5762 Vester Skerninge

Hvornår: Fredag den 27. nov. kl. 17:00 til søndag den 29. nov. kl. 14:00 

 
Info, case-materiale m.v. kontakt: 
Mikkel Nørgaard, Programleder for Læring  mikkel@skoleskak.dk  Tlf.: 2984 9874 
Mads Jacobsen (generalsekretær)  mads@skoleskak.dk  Tlf.: 2240 1488

     
FAKTA Dansk Skoleskak (DSS) er en samfundsengagerende børne- og ungdomsorganisation, der arbejder for øget læring og uddannelse. Organisationen er startet af skoleledere, -lærere og -elever. Skoleskak tilbydes i dag på over 450+ skoler i 80 kommuner. DSS bygger på en særlig idé om, at skoleskak styrker unges faglige og sociale udvikling. Skoleskak bygger på 55 års dansk praksis, anerkendes af danske eksperter og dokumenteres af udenlandske undersøgelser. DSS rådgiver kommuner, skoler, ledere, lærere, forældre og elever i opstart af skoleskak. Se Læs mere om skoleskak her.

 

Indsamling: støt Skoleskak med julegave – og træk beløbet fra i skat

Mads Jacobsen nævner, at skoleskakken godt kunne bruge en økonomisk håndsrækning fra skakspillere, da Skoleskak igen i år skal præstere mindst 100 personer, som støtter med minimum 200 kr. hver.
– Sker det ikke, mister skoleskakken en række goder – bl.a. 100.000 kr. om året i momsrefusion. Vi vil hellere bruge pengene på vores sociale læringsaktiviteter end på moms, så derfor er dit bidrag utroligt vigtigt! Vi har indtil nytårsaften 2015 til at få nok gavegivere, og vi håber, at du vil hjælpe os med at nå i mål, siger generalsekretær Mads Jacobsen.
 

 

Du har også mulighed for at støtte det store arbejde i skoleskakken med en (jule)gave. Beløbet kan trækkes fra i skat. Du kan hjælpe og betale med kort via https://donation.skoleskak.dk