Kort nyt uge 35

Aarhus Skoleskak indbyder for 45. gang til skaklejr i efterårsferien på feriekolonien Sahl beliggende ved Vinderup. På lejren er der plads til 52 deltagere i alderen 8-18 år, der som sædvanlig vil blive styret af en flok erfarne ledere. Se mere om lejren på: http://sahllejr.dk/

  

I weekenden den 14. september til den 16. september arrangerer Holbæk Skakklub turneringerne Holbæk Løvfald 2018 og Holbæk Lille Løvfald. I Holbæk Løvfald er der allerede 58 tilmeldte, og dermed kun 6 pladser tilbage inden der oprettes venteliste. I Lille Løvfald der er for spillere under 1300 i rating er der desværre kun 6 tilmeldte indtil videre. Der er kortere betænkningstid i Holbæk Lille Løvfald, da den kun spilles lørdag og søndag med 3 runder hver dag. Link til yderligere informationer om turneringen samt tilmelding: HER 

 

OL- spilleren IM Bjørn Møller Ochsner fra Skanderborg endte med 5/9 i den lukkede GM-gruppe ved Württembergisches Schachfestival 2018, som var sidste træning inden Batumi senere på måneden. Resultatet var en anelse under forventet score. Link til tabellen: HER

 

Efter 32 år er der ikke længere en skakspalte i Frederiksborg Amtsavis. Martin Stampe Noer fra Nordkalotten har skrevet artikler gennem alle år, og skriver på Facebook: I foråret 1986 havde jeg et møde med daværende chefredaktør på Frederiksborg Amts Avis Sejr Clausen og vi aftalte at der fremover skulle være en ugentlig lokal skakspalte i avisen. Den første artikel kom i avisen den 20. maj 1986, men her 32 år og ca. 1600 artikler senere er det slut. Frederiksborg Amts Avis har desværre valgt at ”bruge krudtet anderledes” og det er gået ud over skakartiklen, der i slutningen af august 2018 har været bragt for sidste gang. Man kan kun håbe, at Frederiksborg Amtsavis får mange henvendelser om at skakspalten savnes, og at avisen bør omgøre deres beslutning.  

 

Martin Stampe Noer – fast ugentlig skakspalte i Frederiksborg Amtsavis siden 1986. Foto: Thomas Vestergård


DM i Hurtigskak spilles i den kommende weekend i Enghøjhuset, Hovedstien 8, Avedøre, 2650 Hvidovre. Lørdag spilles DM i Hurtigskak for Kvinder og søndag spilles det åbne DM i Hurtigskak, hvor der i skrivende stund er tilmeldt tre stormestre: Sune Berg Hansen, Jonny Hector og Jens Kristiansen.

 

Betænkningstiden i begge turneringer er 20 min. pr. spiller til hele partiet + 5 sekunder pr. træk fra træk 1 og vinderen i Kvindeklassen kan gå hjem med 1.200,- kr., mens førstepræmien i den åbne gruppe er 4.000,- kr.

Den italienske stormester Alberto David (2544) vandt APOKORONAS 2018 udelt med 7½ af 9 foran bl.a. GM Sergey Fedorchuk (2610) fra Ukraine. Claus Marcussen fra Fredericia scorede 4½ point og Johannes Pilgaard fra Aros scorede 3½ point. Turneringens hjemmeside.