8. runde: Kvinderne reddede æren

Thorbjørn Bromann skriver om 8. runde ved OL i Khanty-Mansiysk.

I 9. runde møder holdet i den åbne række Irland mens kvinderne møder Albanien.

Af Thorbjørn Bromann
8. runde: Kvinderne reddede æren
Kirsan slog Karpov overlegent og Danailov blev valgt som ny præsident for ECU.
Det var de store samtalepunkter i Khanty-Mansiysk i går. Nok ikke nogle drømmevalg set fra et dansk synspunkt, men nok om det. Herrerne skulle i 8. runde op mod det unge og stærke italienske hold med “amerikaneren” GM Caruana i spidsen. Glud stod fint på 3. bræt og havde gode chancer, men måtte desværre ned. Resten var vist mere eller mindre også bare oppe mod bedre spillere på dagen. 4-0 til Italien var bestemt ikke godt, men herrerne er klar til at tage revanche mod Irland, hvor de er favoritter på alle brætter.

Kvinderne skulle revanchere sig for det skuffende 4-0 nederlag mod Argentina og det klarede de fint. Modstanderne fra Sri Lanka stillede med en noget alternativ opstilling, som de forklarede os inden runden. De havde sat de bedste spillere på de nederste brætter, så der var større chancer for dem til at lave titelresultater. Det er nemlig sådan til OL, at hvis du scorer et bestemt antal point, så kan du score en titel direkte. Sådan har danske spillere også tidligere sikret sig titler.


Sri Lanka – Danmark (foto: Thorbjørn Bromann) 

Det så hurtigt rigtig godt ud for os på flere brætter. Derfor valgte Marie at tilbyde sin modstander remis i midtspillet i en uklar stilling. Da vi jo spiller efter matchpoint til OL, så var det en fin matchtaktisk beslutning.

Modstanderen spurgte et par af sine medspillere om lov, hvilket man ellers ikke må, og tog derefter remis.

Thomine var i mellemtiden godt på vej til at vinde sit lidt mærkelige parti. Modstanderen spillede efter åbningen nogle tvivlsomme og overraskende træk, hvilket Thomine stærkt udnyttede til at vinde afgørende materiale. Thomine skulle blot lige overstå tidnøden og så var en fin sejr sikret.

Oksana havde fra starten godt styr på sin modstander på trods af dennes overraskende åbningsvalg. Undervejs stod Oksana overlegent, men hun missede derefter en lille detalje som “kun” gav to tårne for dronningen og en lidt mere besværlig stilling end nødvendig. Herfra spillede hun dog langt stærkere end modstanderen og vandt sikkert. Oksana har med 5 point i 7 partier på det svære 1. bræt været vores klart bedste spiller indtil videre i turneringen og hun er den første spiller, der bliver skrevet på holdkortet i alle runderne.

Tilbage sad Carina, som næsten hele partiet havde haft en lige/uklar stilling. Sandsynligvis stod hun endda nok lidt dårligere på nogle tidspunkter, men alligevel spillede hun på gevinst i hele partiet. Det udmøntede sig også til en sejr i sidste ende, da Carinas større spillestyrke i den sidste del af partiet var tydelig. Igen godt fightet af Carina, der nu har vundet to partier i træk efter en svingende start.

3½-½ var et udmærket resultat mod en ok modstander med en tricky holdopstilling. I 9. runde venter Albanien og her sidder Carina over, så det tegner til en lige kamp, hvor vi dog er meget svage favoritter. Vi går selvfølgelig efter sejren, selvom det ikke bliver nemt. 

Thorbjørn Bromann, Sibirien

Partierne kan gennemspilles her: www.dsu.dk/index.php?id=4&NewsId=2458