Skak på fire etager

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Den københavnske natklub Chateau Motel summede af skak på alle fire etager hele fredag aften hvor Copenhagen Chess Slam blev afviklet med flere hundrede gæster. 

 

chateau motel

Natklubben Chateau Motel i hjertet af København (Foto: Thomas Vestergård)

Hovedbegivenheden var en lynskakmatch mellem Team Ladies (Mariya Muzychuk, Zhansaya Abdumalik og Anna Rudolf) og Team Gents (Jakob Vang Glud, Nikolaj Mikkelsen og Jesper Thybo), som de danske herrer trak sig sejrrigt ud af med cifrene 7 – 11. GM Jakob Vang Glud vandt alle sine seks partier.

 

lynskakmatch
Team Gents mod Team Ladies (Foto: Thomas Vestergård)

Inden da havde den svenske stormester Nils Grandelius spillet blindt mod fire spillere på samme tid. Selvom Grandelius efterfølgende fortalte, at han helt havde overset en skak, der tvang hans konge ud på en længere gåtur i et af partierne, vandt stormesteren 4 – 0 til stor beundring for de mange tilskuere, der fulgte med på tætteste hold.

 

gradelius spiller_blindt
GM Nils Grandelius spiller blindt (Foto: Thomas Vestergård)

I løbet af aftenen blev der spillet to lynturneringer med omkring 30 deltagere hver, først en turnering for begyndere, derefter en turnering for de mere øvede spillere.

 

lynturnering
Lynturneringen i fuld gang (Foto: Thomas Vestergård)

 

sune berg_tale
Stormester Sune Berg Hansen holdt en meget veloplagt tale om livet som skakspiller
(Foto: Thomas Vestergård)

Aftenens sidste indslag var en ny match mellem Team Ladies og Team Gents i bullit-chess på et rigtigt bræt, selvom disciplinen normalt spilles på computer. Betænkningstiden var 1 minut til hele partiet plus 1 sekunds tillægstid. På trods af den korte betænkningstid lykkedes det live-master Kasper Jerwiarz at sende partierne live.

 

bullit
IM Zhansaya Abdumalik mod GM Jakob Vang Glud (Foto: Thomas Vestergård)

Nils Grandelius og Fiona Steil-Antoni kommenterede aftenens partier til publikum i gården på Chateau Motel og til tilskuerne på internettet. Kommenteringen kan genses her.

 

kommentatorerne
Nils Grandelius og Fiona Steil-Antoni kommenterede partierne (Foto: Thomas Vestergård)

Arrangementet var en del Rune Friborgs arbejde for DSU, hvor skakken bliver markedsført og præsenteret på helt nye måder. Det lykkedes til fulde fredag aften på Chateau Motel.

Se mange flere fotos på DSUs Facebook-side: www.facebook.com/DanskSkakUnion/