Fornem dansk gevinst i Rilton Cup

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Rasmus Thøgersen fra Jetsmark leverede et opsigtsvækkende resultat i dag med de sorte brikker i Rilton Cup, da han besejrede den hollandske stormester Ivan Sokolov (2589). Sokolov var i sin bedste tid en del af verdenseliten, og havde 2704 i rating i 2004. Selvom Sokolov ikke længere har helt samme styrke, er det noget af en kapacitet, som Thøgersen i dag slog.

 

Fra Stockholm fortæller Rasmus Thøgersen til skak.dk: ”Jeg følte egentlig, at jeg var ganske fint med i kampen hele vejen, men det var ham der havde presset indtil han spillede 33.Kf1? – efter jeg så 33…Sxd5! var det jo kun mig, der kunne vinde det. I slutspillet var han ikke særlig præcis, og han virkede lidt træt af livet, så der troede jeg bestemt på chancerne. Sokolov er klart den bedste spiller, jeg har slået.”

Se partiet til sidst i artiklen.

 

rasmus thoegersen_dec_2017
Rasmus Thøgersen – godt på vej til en norm i Rilton Cup. Foto: Thomas Vestergård

Sejren over Sokolov kommer ovenpå et lidt mærkeligt turneringsforløb for Rasmus Thøgersen. Han tabte de to første partier til et par stærke IMere, men har nu vundet fem partier på stribe. Udover sejren over Sokolov har også IM Axel Ornstein (2340) og IM Roven Vogel (2463) måtte give fortabt.

I ottende runde møder Thøgersen sin klubkammerat GM Allan Stig Rasmussen med hvid. Med danske briller nok en lidt uheldig parring, men spændende at følge med live torsdag kl. 15.00. Allan Stig Rasmussen er ubesejret i turneringen og ligger lige under de førende i tabellen.

Stillingen efter 7. runde:
1. GM Kacper Piorun (2651), Polen, 5½ point
2. GM Michal Krasenkow (2671), Polen, 5½ point
3. GM Aryan Tari (2593), Norge, 5½ point
4. GM Kirill Alekseenko (2590), Rusland, 5½ point
5. GM Benjamin Gledura (2613), Ungarn, 5½ point
6. GM Johan Salomon (2475), Norge, 5½ point
….
11. GM Allan Stig Rasmussen (2543), Danmark, 5 point
14. Rasmus Thøgersen (2260), Danamrk, 5 point
30. IM Martin Percivaldi (2389), Danmark, 4½ point
36. IM Jesper S. Thybo, Danmark, 4 point

 

Partiet Sokolov – Thøgersen fra 7. runde:


Turneringens hjemmeside: www.rilton.se