Linares 2010

Årets superturnering i Linares har været meget jævnbyrdig de første 4 runder. Kun to partier har indtil nu fundet en vinder, idet Topalov med hvid slog Gashimov mens Grischuk vandt over Gelfand. Begge sejre faldt i 2. runde.

Turneringen spilledes første gang i 1978. I starten kunne der være et par år imellem turneringerne, men siden 1988 har der været en turnering hvert år. Årets turnering er nummer 26 ialt som den spanske forretningsmand Luis Rentero er primus motor for. Gennem turneringens historie har hele verdenseliten været til start, se blot denne liste over deltagerne: http://www.ajedrez.ciudaddelinares.es/historia/todosjuga.htm

Onsdag var turneringens første fridag, mens programmet torsdag ser således ud:

V. Topalov  – A. Grischuk  
F. Vallejo – V. Gashimov
L. Aronian – B. Gelfand

Runderne starter kl. 16.00.

Stillingen efter 4. runde:
1. GM Alexander Grischuk (2736), Rusland,  2½ point
2. GM Veselin  Topalov (2805), Bulgarien, 2½ point
3. GM Levon Aronian (2781), Armenien, 2 point
4. GM Francisco  Vallejo (2705), Spanien, 2 point
5. GM Vugar Gashimov (2759), Aserbajdsjan, 1½ point
6. GM Boris Gelfand (2761), Israel, 1½ point 

Hjemmeside med livedækning og livekommentering (på spansk): www.ajedrez.ciudaddelinares.es