Ungdoms VM i Durban

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Fra lørdag den 20. september og frem til tirsdag den 30. september afholdes i Durban i Sydafrika Ungdoms VM. Danmark er repræsenteret ved Viktor Haarmark Nielsen fra ØBRO Skakforening.

 

Viktor Haarmark Nielsen deltager i gruppen U18 og er seeded midt i feltet som nummer 44 ud af 79 startende deltagere.

 

Viktor Haarmark Nielsen vil i løbet af turneringen sende et par rapporter hjem til hjemmesiden fra det spændende stævne med over 1000 deltagere fra 92 lande.

Her følger den første rapport:

 

Af Viktor Haarmark Nielsen
Ungdomsverdensmesterskabet bliver i år holdt i Durban i Sydafrika. Min storesøster er med. Der er god service, hvilket blev gjort tydeligt ved, at der går ”Shuttle-buses” fra lufthavnen til hotellet, og da de glemte at hente min søster og undertegnede, bestilte de bare en bus mere, selvom det kun var os 2 der manglede. Da vi havde pakket ud, gik vi en tur på ”Golden Mile”, som er en sti langs det Indiske Ocean. Selvom vejret ikke er særlig godt (som en kold dansk sommer, og meget koldt ifølge de lokale), er stemningen god.

Selve hotellet er 4-stjernet, og bl.a. de 51(!) norske deltagere (hvoraf de 27 er spillere) bor på samme hotel. Dem mødte vi, da de inviterede os til det norske (eller nordiske, da Island og nu Danmark også er med) møde. I dag var det et intromødet, og vi fik ikke noget særligt at vide.

Maden er meget blandet. Til aftensmad var der hjemmelavet burgere med meget lidt tilbehør, men både morgenmaden og frokosten var på det niveau, som man forventer af et 4-stjernet hotel.

Spillesalen er fantastisk. Jeg ser frem til at spille mit første parti senere i dag. (kl.16.00 red.)

Man kan følge partierne på Chessbomb: www.chessbomb.com/arena/2014-wycc

Turneringens hjemmeside: www.2014wycc.co.za/

 

ungdomsvm2014