Hector vandt ØBRO Nytår 2017

• Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Forhåndsfavoritten GM Jonny Hector fra Nordkalotten vandt ØBRO Nytår 2017 med 6 af 7 og ½ points forspring til IM Mikkel Djernæs Antonsen og IM Jakob Aabling-Thomsen. Hector har vundet turneringen flere gange og var også forsvarende mester. Turneringssejren kom i hus med Hectors sædvanlige skarpe og kompromisløse spil, der ikke levner plads til mange remiser. Undervejs tabte han til IM Mads Hansen, men resten af partierne blev vundet.

hector2 dec_2017

GM Jonny Hector vandt førstepræmien på 7.000,- kr. Foto: Thomas Vestergård

To spillere forblev ubesejrede i turneringen, IM Mikkel Djernæs Antonsen og IM Jakob Aabling-Thomsen. En vinder af deres indbyrdes parti i sidste runde havde delt sejren med Hector, men efter 70 træk blev partiet remis med kun seks brikker tilbage på brættet.

Hector slog en anden svensker i sidste runde, Thomas Johansson (2160), en af turneringens positive overraskelser. Med 5 af 7 vandt Thomas Johansson 49 Elo-point.

En anden spiller, der vandt meget rating, var 15-årige Nicolai Kistrup, der kunne sætte 82 point ind i Elo-banken.

kistrup dec_2017
Nicolai Kistrup nu med 2078 i Elo. Foto: Thomas Vestergård

Også den lokale Viktor Haarmark Nielsen gjorde en god figur i turneringen og har nu næsten 2300 i rating.