Danskere i udlandet sommeren 2013 – IV

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

3. – 12. august. First Saturday i Budapest. IM Rasmus Skytte scorede 4 af 9 I GM-gruppen, der blev vundet af islandske GM Hannes Stefansson med 5½ point og bedre korrektion end IM Pouya Idani fra Iran. Leif Jensen scorede 4½ point i gruppe FM-A og Torill Skytte 3½ point. Begge lidt over forventet.

5. – 11. august. Riga Technical University Open 2013. Her scorede Færøernes bedste spiller, IM Helgi Dam Ziska, sin første GM-norm med 5½ af 9. Ziska har flere gange været tæt på normen, bl.a. i CCC 2012 og DM 2013.

ziska dm2013
GM-norm til Helgi Dam Ziska (foto: thv)


Turneringen blev vundet af polske GM Bartosz Socko med 7 point og bedre korrektion end GM Robin van Kampen fra Holland. IM Christian Kyndel Pedersen scorede 5½ point, Peter Olsen 4½ point og Klaus Nielsen 4 point.

5. – 11. august. Stockholm Open 2013 blev vundet af IM Vladimir Poley fra Hviderusland med maksimumscoren 9 af 9. GM Lars Karlsson tog andenpladsen hele 2 point efter Poley. Steffen Michael Kristensen var eneste danske deltager i turneringen. Med 3½ af 9 levede Kristensen op til sin forventede score.

8. – 16. august. Manhems Schackvecka. I GM-gruppen, der var uden dansk deltagelse, delte GM Tiger Hillarp Person og GM Eduardas Rozentalis sejren med 6½ af 9. I IM-gruppen vandt den lokale spiller Johan Hultin med 6½ af 9 og scorede samtidig IM-norm. IM Patrick Selbel fra Tyskalnd blev nummer to med 6 point og bedre korrektion end IM Jens Ove Fries Nielsen. FM Jacob Carstensen scorede 5 point og endte på 5. pladsen.

17. – 25. august. IV. Sárkány – Aranytíz International Master Tournament, Ungarn. IM Andreas Skytte Hagen er kommet godt fra start I GM-gruppen, som han fører med 2½ af 3.

23. august – 1. september. Open Internacional de Saints, Barcelona. Tim Jaksland, Jan Nordenbæk , Carsten Erlandsen, Finn Nøhr og Lars Nilsson spiller med. 

 

Redaktionen modtager gerne tip om danskere i udlandet på adressen: webmaster@skak.dk

 

Se også:

Danskere i udlandet sommeren 2013
Danskere i udlandet sommeren 2013 – II
Danskere i udlandet sommeren 2013 – III