Lukas Iskos vandt København Open

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Henrik Andersen, en af arrangørerne bag København Open, skriver til skak.dk om det store stævne på Frederiksberg Rådhus:

København Open i skoleskak den 29. april på Frederiksberg Rådhus blev en stor triumf for den kun 10-årige Lukas Iskos, som spiller i Nørrebro Skakklub og foreningen Skak for sjov. Med 6½ point af 7 mulige vandt han mestergruppen foran klubkammeraterne Hannibal Valeur Jaques, 11 år, og Emil Skovgaard, 14 år. I alt 17 børn deltog i gruppen og 200 børn i hele turneringen.

 

Lukas Iskos tangerede med sejren Martin Percivaldis rekord fra 2009 som den hidtil yngste titelindehaver af ”Mester i København Open i skoleskak”. Nu som dengang blev guldpokalen overrakt af Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj.

 

Lukas Iskos modtager pokalen af Frederikbergs borgmester Jørgen Glenthøj. Foto: Viggo Brøndegaard

Vinderne i de tre basisgrupper var Mathias Frej Gyring-Nielsen, Køge Skakskole, Magni Cederholm, Sigerslevøster Privatskole, og Fezan Sarwar, N. Zahles Seminarieskole. Og begyndergrupperne blev vundet af William Grønn Jensen, Køge Private Realskole, Silas Sønderaard, Odysseus Skakforening, Oscar Edroth, Limhamn Skakklub i Malmø, Jacob Guldmann, Køge Private Realskole, og Aron Wigelius, Limhamn Skakklub i Malmø.

På Københavns Skoleskaks hjemmeside kan du se flere resultater og en reportage i ord og billeder.

København Open var ikke alene skakturnering for børn, men også hyggeskak med store brikker, livedækning kommenteret af mesterspiller Thore Jensen, blindskak med skakveteranerne Dan Andersen og Thorbjørn Rosenlund samt et uofficielt mesterskab i lynskak mellem Dan Andersen og Peter Jakobsen.

 

Thorbjørn Rosenlund (tv) og Dan Andersen spiller blindskak. Foto: Viggo Brøndegaard

Ca. 500 skakglade børn, unge og voksne var med til København Open i skoleskak, som var arrangeret af Københavns Skoleskak og Frederiksberg-foreningen Skak for sjov. Og 25 turneringsledere og hjælpere sørgede for, at det hele forløb i bedste ro og orden. Desuden hjalp Københavns Skak Union igen i år med livedækning og turneringsledelse.