Juniorholdturnering på Sjælland

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Fra Peter Olsen har skak.dk modtaget følgende om den årlige holdturnering for juniorer der arrangeres af Københavns Skak Union. I år med deltagelse af 14 hold med 4 spillere på hvert hold:

 

Lørdag den 14. januar blev 2. afdeling af årets juniorholdturnering på Sjælland afviklet. 14 hold deltog, dvs at ca. 60 juniorer brugte lørdagen på at forsøge at vinde hæder og ære til klubben som de er medlem af. Det var dog kun runderne 4-6 som blev afviklet i denne weekend. Det afsluttende stævne med de 3 sidste runder afvikles først i starten af april.

 

Historien om Juniorrække Sjælland kort; Tilbage i 2010 sad bestyrelsen i 1. hovedkreds og var lidt frustreret over den juniorrække vi havde i den alm. Holdturnering. 6 hold havde deltaget, men vi fornemmede ikke den store tilfredshed fra juniorer og forældres side, når holdkampene blev afviklet på hverdagsaftenerne med dertil sene sengetider. Samtidig syntes vi heller ikke at 6 deltagende hold var specielt imponerende.

 

Derfor besluttede vi at juniorholdturneringen skulle ændres til et weekendarrangement, hvor de kunne afvikle 3 runder på samme dag, hvor partierne stadig blev ratet. Dette kunne lade sig gøre, da DSU gav dispensation til forsøget, hvis der ikke deltog spillere med over 1600 i rating på tilmeldingstidspunktet. Da juniorholdturneringen samtidig lå i dagstimerne mente vi også det var oplagt at invitere klubber fra 2. og 8. hovedkreds til også at deltage i turneringen. I alle årene har antallet af deltagende hold ligget stabilt på 12-16 hold, hvilket passer fint til de rammer som findes på det faste spillested på Tapeten i Ballerup.

 

Tilbage til årets juniorrække. Holdet med det lidt underlige navn ”Brobizz 1” har taget en overbevisende føring, da de første 6 runder har indbragt 19 point, 3½ point mere end de nærmeste forfølgere. Bag holdnavnet gemmer sig det bedste juniorhold fra Nørrebro Skakklub, som har hele 3 hold tilmeldt i årets udgave af juniorholdturneringen. På holdet bemærker man at 3. og 4. bræt – Hannibal Valeur Jacques og William Østergaard-Nielsen – begge har scoret de maksimale 6 point.

 

Efter de 6 første runder bliver holdene i år inddelt i en form for slutspil, så de 6 bedste hold skal kæmpe om mesterskabet, mens de resterende 8 hold skal kæmpe om at vinde gruppe 2. Grunden til at vi i år har indført slutspilformen er, at vi tidligere har oplevet lidt for store styrkeforskelle på holdene som spiller mod hinanden i de sidste runder.

 

Som noget nyt i år, afvikler vi samtidig ” elitejuniortræning” for de juniorer som ikke kan deltage pga. ratingbegrænsningen. Dermed kan +1600 juniorerne stadig følge med i, hvordan det går deres holdkammerater i juniorrækken, samtidig med at de juniorer som ikke er helt stærke nok til at deltage i elitetræningen kan se hvordan de stærke juniorer træner.

 

Stilliingen i turneringen: 

1. Bro Bizz 1 (Nørrebro): 19 brætpoint

2. BMS 1: 15.5 brætpoint

3. Black Knights (Præstø): 14.5 brætpoint (8 MP)

4. Køge 1: 14,5 brætpoint (7 MP)

 

Link til holdturneringen på København Skak Unions hjemmeside: HER

 

 

Foto: Sigfred Haubro

 

Foto: Sigfred Haubro

 

Foto: Sigfred Haubro