Uge 42s tilbud i Dansk Skaksalg

I uge 42 kan man i Dansk Skaksalg købe bogen: “Questions of Modern Chess Theory” til 149,- kr. mod en normalpris på 199,- kr. Tilbuddet gælder til søndag den 23. oktober.

Af Trine Rasted
Om bogen: Questions of Modern Chess Theory
Isaac Lipnitsky, 229pp. (2008 Quality Chess)
Forord af Anatoly Karpov

Questions of Modern Chess Theory er den sovjetiske skaklitteraturs glemte mesterværk. Det blev skrevet af den dobbelte ukrainske mester Isaac Lipnitsky og udgivet i Sovjetunionen i 1956. Ifølge russiske eksperter er det en af det 20. århundredes mest indflydelsesrige skakbøger, men alligevel har den aldrig før været udgivet på engelsk.

Questions of Modern Chess Theory er blevet redigeret til brug for det 21. århundredes læsere og er nu tilgængeligt for et engelsk-læsende publikum for første gang.

Lipnitsky var en af topspillerne på den sovjetiske skakscene umiddelbart efter 2. Verdenskrig og besejrede så stærke spillere som Keres, Smyslov og Petrosian. Han havde utvivlsomt været et kendt navn i dag, hvis han ikke var gået bort i en ung alder i 1959.

“Questions of Modern Chess Theory reads like a Dvoretsky book – everywhere the author is outlining rules and principles, but these never seem to be an oversimplification of the position… Very highly recommended.” IM Sam Collins, Chess Today.

“If it was important enough for Botvinnik and Fischer to hold dear, this reviewer would suggest, without reservation, that this book still belongs in every serious player’s library fifty years later.” Steve Goldberg, ChessCafe.

Se mere her: www.skaksalg.synonym.dk