11. matchparti remis

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Det 11. matchparti mellem udfordreren Sergey Karjakin og verdensmesteren Magnus Carlsen endte remis efter 34 træk og godt tre timers spil. Karjakin spillede igen 1.e4, og det blev endnu engang en af de rolige varianter i spansk. Allerede efter 13 træk var der byttet to springere og en løber. Carlsen fik dog rusket lidt op i stillingen med 18.-c3 og 19.-,d5, men Karjakin fandt de rigtige forsvarstræk i stillingen, og i træk 34 tog de remis i en stilling, hvor der var evig skak.

 

 

Foto: Worldchess / Maria Emelianova

 

På pressekonferencen var Karjakin ikke tilfreds med partiet. Han synes ikke han havde spillet godt, men var glad for at han havde holdt det remis. Carlsen var omvendt godt tilfreds, da han følte at tingene lidt gik hans vej i øjeblikket, med tanke på at han i sidste parti havde indhentet Karjakin.  

 

 

 

Der spilles skak foran indgangen til Fulton Market, hvor VM matchen spilles. Foto: Martin Lokander 

 

 

 

Stillingen er nu 5½ – 5½, hvor hver spiller har vundet et enkelt parti og de resterende 9 partier er endt remis. Søndag er fridag, inden at det sidste og afgørende parti spilles mandag kl. 20:00.

 

Skulle det sidste parti, hvor Magnus Carlsen har hvid, ende med en remis, skal der onsdag spilles 4 hurtigskakpartier med betænkningstiden 25 minutter + 10 sekunder. Ender hurtigskakmatchen, efter de 4 hurtigskakpartier også remis, spilles der 4 lynpartier om VM titlen. Ved uafgjort i lynskakken også, skal VM titlen afgøres i et sidste “Armageddon” parti, hvor hvid har et minut mere, men skal vinde partiet. 

 

Link til hjemmesiden: https://worldchess.com/nyc2016/