Halvvejs i New York – alle partier remis

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Det 6. matchparti mellem Carlsen og Karjakin endte også remis. Åbningen var igen spansk, men denne gang spillede Carlsen 9.-,d5 i stedet for 9.-d6, som han havde gjort tidligere i matchen. Magnus Carlsen brugte kun 35 minutter i alt til hele partiet, og fortalte også efterfølgende, at han havde været velforberedt i varianten. Carlsen var meget tilfreds med remisen, for han følte ikke, at efter det hårde parti han kunne have tabt i går, at det skulle være i dag han skulle lave “store ting”. Karjakin mente at stillingen formodentligt er forcereret remis allerede ved træk 17, og han var glad for at han kunne spille 21.Te5, for ellers var han kommet i problemer.
  

 

Fra starten af det meget korte 6. matchparti der kun varede 1 time og 35 minutter. Foto: Worldchess/Maria Emelianova 

 

Pouelsten Holm Grabow skriver igen i dag fra Fulton Market: 

 

“I dag var desværre et kort og ikke særligt spændende parti.På pressekonferencen var Magnus tilfreds med den korte remis, Karjakin virkede også nogenlunde tilfreds. Nu har de halvanden dags pause. Karjakin skal op og flyve med helikopter, og Magnus skal slappe af og forberede sig til næste matchparti. Der var i dag endnu flere tilskuere, så der var ikke plads til alle i tilskuerrummet, og da det for sent gik op for mig, at der var taget remis, stod jeg bagerst i køen, så desværre ingen billeder derfra idag. Lydniveauet er i øvrigt højt som pausen til premieren på et udsolgt teaterstykke.”

 

 

Billede fra presselokalet under VM matchen. Foto: Pouelsten Holm Grabow

 

6. matchparti: 

 

 

Lørdag er det fridag inden at 7. matchparti spilles søndag kl. 20:00. Her har Karjakin hvid. Ender det 7. matchparti remis tangeres rekorden med flest remiser i starten af en VM match. Den nuværende rekord er fra VM matchen i 1978 mellem Karpov og Korchnoi, der startede med 7 remiser. Længste stime af remiser er i øvrigt 17 partier, hvilket var i matchen mellem Karpov og Kasparov i 1984. Denne match var årsagen til, at der nu spilles med formatet 12 matchpartier om verdensmesterskabet i stedet for det tidligere format med indtil 6 sejre.

 

Link til hjemmesiden: HER