Jævnbyrdige opgør i 2. ligarunde

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Danielsen Grandelius_1._ligarunde_16_17_foto_martin_noer

Anden runde af XtraCon-Skakligaen gav en mindre justering i toppen. Brønshøj har stadig halvandet point til Philidor på andenpladsen, da begge hold vandt 5-3 søndag. Men Philidor er nu alene på andenpladsen.

 (Billedet er fra 1. rundes opgør mellem Jetsmarks Henrik Danielsen til venstre og Philidors Nils Grandelius. Foto: Martin Noer.)

 

Brønshøj fører med 11 foran Philidor 9,5. SK 68 har også 9,5 men tre matchpoint. I bunden har K 41 4,5 point, der er to point op til Skanderborg og Nordre på 8. og 9. pladsen. Men der er syv runder igen, tredje runde spilles søndag den 20. november.

 

Brønshøj – Århus/Skolerne: 5-3

Brønshøj vandt over Århus/Skolerne i den eneste match der ikke blev transmitteret live. 

Københavnerholdets to stormestre fik tilsammen kun et halvt point. Det var på bræt ét hvor  opgøret mellem Tiger Hillarp-Persson og Jan Sørensen endte remis. GM Carsten Høi tabte til Tobias Christensen.

 

 

IM Jacob Carstensen og GM Tiger Hillarp-Persson i kamp for Brønshøj søndag. Foto: Thomas Vestergaard

 

 

Thomas Ochsner med hvid mod IM Kim Pilgaard. Foto: Thomas Vestergaard

 

SK 1968 – K 41: 5,5 – 2,5

Det andet opgør i Chess House gav søndagens største sejr. Den tilfaldt oprykkerne fra SK 68 som vandt 5,5 – 2,5 over K41. Her spillede Henrik Andreasen K41 remis mod IM Klaus Berg på førstebrættet efter 43 træk.

Peter Larsen var – som dagen før – igen helten for K 41 ved at være den eneste vinder af et parti.

 

 

FM Magnus Lindfeldt og Lars Hansen for SK1968. Foto: Thomas Vestergaard

 

K 41 tabte de fire nederste brætter, og navnlig stillingen på 8. bræt mellem hjemmeholdets Thomas Christensen og K 41-formand Jan Bauner undrede deltagerne i chatten på DSU-siden. Det måtte være en teknisk fejl at Bauner havde tabt et helt lige dobbelttårnslutspil ved træk 34? Nej, kunne dommer Thomas Vestergaard berette: Bauner var faldet i staver og havde tabt på tid.

 

Hillerød – Nordkalotten 4-4

På Græsted Skole i Nordsjælland var Nordkalotten igen vært for tre matcher. Her måtte hjemmeholdet nøjes med 4-4 mod Hillerød. Kun to partier fandt en vinder: Nordkalottens Christian Jepson slog Nikolaj Borge i IM-opgøret på bræt to. På 7. bræt vandt Hillerøds Ib Hother Andersen et kompliceret slutspil mod Peter Jakobsen.

 Bræt et bød på stormesteropgøret mellem Jonny Hector og Lars Schandorff. Da de enedes om remis efter 49 træk var alle springerne stadig på brættet plus så få bønder at spændingen var forduftet.

 

Skanderborg – Jetsmark: 3-5

Skanderborg stillede lidt bedre op end i går, og havde fået den nye pigetræner Peter Grove med som den ene reserve. Men den stakkels holdleder Anders Haarup (1519) måtte igen stille op til en helt ulige kamp på bræt otte på grund af alt for mange afbud hos sølvvinderne fra forrige sæson.  Stefan Christensen (2260) havde en forventet score i det parti på 1,0. Og det blev også resultatet. Desuden vandt Jesper Thybo over Nicolai V. Pedersen, øvrige partier remis.

 På førstebræt enedes GM’erne Mads Andersen og Henrik Danielsen om remis efter 50 træk.

  

Philidor – Nordre: 5-3

Philidor fik fem point mod Nordre. Her holdt solide Igor Teplyi remis i et springerslutspil med bonde under efter 76 træk på bræt ét mod den stærke svenske stormester Nils Grandelius. Filip Boe spillede også remis, mod de seneste sæsoners superscorer for Philidor, Simon Bekker-Jensen. Og i bunden måtte mesterklubben ned på både bræt 7 og 8. Det var Per Holst og Jan S. Christensen, der vandt for Nordre.

 

Link til turneringstabellen