7. runde ved U-VM: Dårlig dansk dag

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

Spillestedet – Ugra Tennis Center – hvor der også tilbage i 2010 blev afholdt OL. Foto: Fra turneringens hjemmeside  

 

Holdkaptajn Leif Kristensen var på forhånd lidt nervøs for parringerne i runde 7 ved Ungdoms VM i Khanty-Mansiysk, da modstanderne havde set stærke ud i turneringen. Det viste sig desværre at holde stik. Leif skriver til skak.dk:

 

I U-18 mødte Jesper med hvid WIM R. Vaishali Indien (2295), og det blev en variant i spansk, hvor sort spillede aggressivt og vandt en bonde, men Jesper havde kompensation i kraft af løberparret – stillingen var meget kompliceret, idet Jesper havde gode angrebschancer, men det endte desværre i et uligefarvet løber + tårnslutspil, der blev remis.

Bjarke havde i U-16 sort mod Marijn den Hartog Holland (2190), og det blev en variant i Modern, hvor hvid stod mere bekvemt i kraft af terræn – i tidnøden ofrede Bjarke en officer for et par bønder, men selv om Bjarke kæmpede længe, endte det med et nederlag.

I U-14 havde Filip sort mod Marchuk Rostislav Rusland (2054), og efter 1. d4 d5 blev Filip mødt af sin egen medicin, nemlig London-systemet. Modstanderen var primært interesseret i remis og byttede brikker af, og det lykkedes ikke Filip at skabe nogle chancer, så det endte i en ret begivenhedsløs remis, efter at næsten alle officerer var byttet af.

Thomas havde hvid mod Nurmat Ajigulov Kirgisistan (1626), og det blev en variant i Italiensk, hvor Thomas hurtigt vandt en bonde, men modstanderen havde lidt kompensation – Thomas kom i alvorlig tidnød og satte desværre partiet over styr. 

Efter 7 runder har Filip og Jesper 50%, mens Thomas og Bjarke har 2/7. Der resterer 4 runder, så vi må håbe på danske spurter.

 

Oversigt over de danske resultater:  

 

 

Resterende program for turneringen: 

 

Runde 8: Fredag den 30.09 kl. 12:00
Runde 9: Lørdag den 01.10 kl. 12:00
Runde 10: Søndag den 02.10 kl. 12:00
Runde 11: Mandag 03.10 kl. 08:00

 

Link til hjemmesiden: http://wy2016.fide.com/