Skuffende nederlag til Syrien

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Danmark – Syrien: 1½ – 2½

Oksana Vovk (2215) – Doha Farha (1851) – 1 – 0
Freja Vangsgaard (1983) – Roaa Alkaseir (1674) – ½ – ½
Louise Fredericia (2117) – Rola Al-Mahmoud (1684) – 0 – 1
Ellen Kakulidis (1928) – Khalil Manar (1725) – 0 – 1

 

OL i Baku er slut. Det danske hold sluttede af med et skuffende nederlag mod Syrien. Stor tak til Thomas Schou-Moldt der dagligt har forsynet skak.dk med spændende rapporter. Her den sidste rapport inden kufferter pakkes og det går hjemad igen: 

 

Ærgerlig afslutning
“Det var på ingen måde en drømmeparring vi fik i 11. og sidste runde, da holdet fra Syrien var meget lavere ratet end os, men samtidig havde de haft en super turnering, hvor flere af spillere havde præsteret 2-300 over deres ELO. Alligevel var det en match, som vi havde en rigtig god mulighed for at vinde, og målet var derfor 2½ og matchsejr.

Efter 1½-2 timers spil stod vi fint på alle brætter, og klart bedst på et par stykker af dem. Oksana var ved at få fat, Freja var kommet bedst ud af en Caro-Kann og Louise havde fået en stilling med initiativ. På 4. bræt havde Ellen brugt en del tid i åbningen, men var kommet fint ud af den, og havde vel en nogenlunde lige stilling.

Herefter begyndte det at gå i den forkerte retning, hvilket desværre har været meget symptomatisk for 2. halvdel af OL turneringen. Louise fik aldrig angrebet rigtigt i gang, og op mod tidskontrollen blev det noget rod på hele brættet, hun mistede kontrollen og en kvalitet. En ærgerlig afslutning for Louise, som dog spillede en rigtig god turnering og endte som holdets topscorer med 7/10.

 

På bræt 1 udspillede Oksana sin modstander i et kompliceret midtspil, og fik dermed udlignet stillingen i matchen. Ellen havde i mellemtiden måtte give en bonde, men havde haft nogen kompensation undervejs. Pludselig fik hun snydt modstanderen ind i et tårnslutspil, hvor hun trods en bonde i underskud havde en aktiv stilling. Stillingen var dog tveægget, og hun kom til at gå for tidligt ind i et svært bondeslutspil. Et par upræcise træk vippede balancen, og i stedet for remis endte det med et nederlag. En ærgerlig og lidt unødvendig udgang på dét parti.

 

Freja havde haft en svært turnering, hvor godt spil og gode stillinger var blevet ødelagt af et par grimme bukke, og i dag spillede hun igen et rigtig godt parti, hvor hun efter min mening stod klart bedst efter åbningen. Det hele endte dog i et dobbelt tårnslutspil, hvor det ikke lykkedes Freja at fastholde fordelen, og partiet ebbede ud i remis, og dermed sluttede vi turneringen med et nederlag på 1½-2½.

 

Dermed endte turneringen som helhed ikke som vi havde håbet efter den utrolig gode start. Efter de første 6 runder lå vi 3 point over forventet score, havde fået flere meriterende matchpoint mod stærke nationer og en del individuelle sejre over både IM, WGM og WIM titelholdere. Desværre punkterede ballonen efter 1-3 nederlaget mod Albanien i runde 7, og herefter kom vi aldrig tilbage til niveauet fra turneringens første halvdel.

 

 

Louise Fredericia. Dansk topscorer med 7/10. Foto: Thomas Schou-Moldt

 

Resultater for det danske hold:

 

 

Kina vandt guld ved at besejre Rusland med 2½-1½ i den afgørende runde. Ved Ruslands nederlag passerede både Polen og Ukraine holdet og tog sølv og bronze.

 

Slutstilling i kvinderækken:

1. Kina – 20 matchpoint 

2. Polen – 17 matchpoint (427,5)

3. Ukraine – 17 matchpoint (404,5)

4. Rusland – 16 matchpoint (380,5)
5. Indien – 16 matchpoint – (342,5)

6. USA – 16 matchpoint – (332,5)

7. Vietnam – 16 matchpoint – (328)

8. Aserbajdsjan – 16 matchpoint (309)

9. Israel – 16 matchpoint (307,5)


23. Sverige – 14 matchpoint
42. Norge – 13 matchpoint

69 Finland – 11 matchpoint
78. Island – 10 matchpoint
89. Danmark – 9 matchpoint

Topscorerpræmier i turneringen:

Bræt 1: Anna Muzychuk, Ukraine (2550) – 7½ af 10

Bræt 2: Valentina Gunina, Rusland (2520) – 8 af 10

Bræt 3: Gulnar Mammadova, Aserbajdsjan (2304) – 7 af 9

Bræt 4: Zhongyi Tan (Kina) (2475) – 9 af 11

Bræt 5: Qi Guo, Kina (2417) – 5½ af 8 

 

Link til hjemmesiden: http://www1.bakuchessolympiad.com