Odensemesterskabet 2. & 3. runde

Der er lagt op til en spændende afslutning i Odensemesterskabet/Frems 75 års jubilæumsturnering, når de sidste to runder spilles søndag. IM Attila Gergacz fører med 2½ af 3.

Fra arrangørerne har vi modtager nedenstående.

Af Kristoffer Dyrgaard
Lørdagens runder i turneringen om det odenseanske mesterskab i skak bragte den ungarske IM-er Gergacz i spidsen. Han vandt således begge sine opgør, og står nu i morgen formiddag over for en vaskeægte finale mod den tidligere mester Igor Teplyi. Ellers koncentrerer spændingen sig omkring den tidligere århusmester Martin Matthiasen der kan snyde begge, hvis han slår den tyske IM’er Carlstedt og netop Teplyi i dagens sidste opgør. Partierne kan – som altid – følges på www.liveskak.dk/2012/odensemesterskabet.


Nordenbæk – Gergacz (foto: Frem)

Seværdigt var også IM Jonathan Carlstedts partier. Carlstedt sad som sidste mand i begge runder lørdag og hans partier var emne for megen interesse under live-chatten. Specielt partiet mod FM Igor Teplyi, hvor Jonathans dronning og løber havde svært ved at matche Igors tre lette og fribonde, var meget interessant. Slutspillet blev reddet ved evigskak og var desværre den kæmpende tyskers eneste point lørdag.

I mester 2 har Tobias Rostgaard maksimumpoint og ligeledes har Johnny Holler (mester 3), Jens Ramsdal (basis 1), Tobias Ilsøe Jensen (Basis 2) og Morten Thor Rasmussen (Basis 5) fortsat maksimumscore.

Afstemningerne om hvilke grupper folk ønsker at følge live, har desuden været præget af juniorernes deltagelse, da først arrangørklubbens Sophus og Tobias dystede på live i første runde, hvorefter forældre i form af Louise Fredericia og Mads Boe påvirkede at afstemningen faldt ud til Basis 6’s (Ellen Fredericia) of Basis 4’s (Filip Boe) fordel.


Filip Boe Olsen (foto: Frem)

Søndag fortsætter live-dækningen som vanligt og alle publikummer er naturligvis velkomne på spillestedet.

Lørdag aften afvikledes Odensemesterskabet i Lynskak, hvor føringen skiftede løbende og slutteligt endte både Lars Borbjerggaard og Kim Skaanning på 7½/9. Omkampen vandt sidstnævnte 2-0.


Lynmestrene (foto: Frem)

Se desuden Fyens Stiftstidendes beretning fra turneringen.

Kristoffer Dyrgaard, Frem Skakklub

Billeder fra stævnet opdateres løbende og kan findes på turneringens hjemmeside.

Resterende program: søndag kl. 10-15 og 16-21.
Spillested: Giersings Realskole, Nonnebakken 7, 5000 Odense C.