1. runde – Sondex Cup

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Hele weekenden kan man følge med live fra Sondex Cup i Kolding. Vi har fået tilsendt følgende om 1. runde, der blev spillet fredag aften.

Lars Peter Hansen, Skakklubben Springeren, skriver:

 

Sondex Cup 2016:

I år fejrer Sondex Cup – Kolding Bymesterskab 10 års jubilæum som weekendturnering. Selve bymesterskabet blev dog indstiftet i 1941 og holder således et diskret 75-års-jubilæum i år …

 

Borgmester Jørn Pedersen udfører, efter at have åbnet stævnet, det første træk ved sponsor

Aage Søndergaard Nielsens parti. Foto: Lars Peter Hansen

 

Den aktuelle turnering er velbesøgt med to GM’er i topgruppen og en enkelt i den næstbedste. Samtidig er der en mulighed for at vandrepokalen, der i de seneste år virkelig har levet op til sin betegnelse, bliver lidt i Kolding, idet førstebrættet på Springerens divisionshold, IM Attila Gergacz deltager i topgruppen. Her får han dog kam(me) til sit hår i form af GM’erne Boris Chatalbashev fra Bulgarien, den flerfoldige danske mester GM Allan Stig Rasmussen fra holdmestrene Philidor, IM’erne Nikolas Lubbe fra Tyskland, Mikkel Antonsen fra Næstved og Rasmus Skytte fra Århus Skakklub/Skolerne.

 

Attila Gergacz. Stærk spiller fra arrangørklubben Springeren Kolding i den øverste gruppe.

Foto: Lars Peter Hansen

 

Allan Stig Rasmussen kom godt fra start da han med hvid vandt over den tidligere turneringsvinder Rasmus Skytte. Ganske vist fik han efter lang rokade en dobbeltbonde i c-linjen, men da han vandt den sorte d-bonde, havde han en stærk fribonde i denne linje.
Ratingfavoritten Boris Chatalbashev vandt med sort over Mikkel Antonsen – der truede mat efter sorts 43. træk. Dagens sidste afgørelse var det parti alle mente var død remis. Det endte med en sejr til Nikolas Lubbe over Attila Gergacz. Så favoritterne er gået i spidsen.

 

I GM/IM-gruppe 2, vandt IM John Arni Nilssen med sort mod FM Martin Matthiesen, GM Torsten Michael Haub tabte det af ham frygtede parti mod IM Jens Ove Fries Nielsen, mens FM Anders Livner og IM Jacob Carstensen delte.

 

Dermed har vi tipskuponen for de 9 livepartier: 211-2×2-x2x. Med det endte chattens tipsdyst mellem Thomas Hauge og Frode Benedikt 6-6 …