FIDE kongres i Krakow

Den 82. FIDE kongres blev afholdt fra den 15. – 22. oktober i Krakow i Polen.

Blandt emnerne, der blev behandlet, var et mål om at rate alle skakpartier, dvs. man skal have et lynratingtal, et hurtigskakrating tal og så det almindelige Elo-tal. Det skal samtidig være nemmere at få et ratingtal. I dag skal man møde mindst 3 spillere med et Elo-tal for at få en del-Elo. Det sættes ned til bare et parti.

Den endelige kontrakt om Skak OL i Tromsø 2014 blev underskrevet af FIDE-præsident Kirsan Ilyumshinov. Samtidig arbejder FIDE på at få gjort hurtigskak til en selvstændig disciplin ved de olympiske vinterlege.

Seniorskakken kommer fremover til at operere med to aldersgrænser, over 50 år og over 65 år. Der vil blive afholdt officielle mesterskaber indenfor begge seniorgrupper.

Danske udnævnelser:
GM Jacob Aagaard blev udnævnt til FIDE Senior Trainer (FST). Titlen er den højeste udmærkelse, en træner kan få i FIDE-systemet. Blandt kravene for at opnå titlen, er bl.a. minimum 10 års erfaring som træner, være IM eller GM og have haft mindst 2450 i rating, have publiceret bøger eller artikler samt mestre mindst et fremmedsprog. Alle kvalifikationer, som Jacob Aagaard til overflod opfylder. Dertil skal så komme anbefalinger fra den absolutte top, der har benyttet træningsmaterialet over de seneste par år.

Andreas Skytte Hagen blev udnævnt til International Mester.

Derudover fik Danmark seks nye FIDE-atbiters: Tom Skovgaard, Aage Olsen, Thomas Larsen, Poul Jakobsen, Peter Olsen samt Jonas Nilsson