Stormester-skalp til Svend Pedersen

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

senior EM_fra_den_strigske_hj.side

Claes Løfgren (i forgrunden) – har 3,5 af 4 ved senior EM på bræt et for Danmark. De øvrige på billedet fra turneringens hjemmeside er Preben Sørensen, Arne Bjørn Jørgensen og Finn Andersson.

 

Det går rigtig godt for flere af de danske spillere ved senior-europamesterskaberne for hold, som i denne uge afvikles i den østrigske hovedstad, Wien.

 

I fjerde runde besejrede Nørresundby et stækt tysk hold med 3-1, og dagens mand var Svend Pedersen, som vandt over GM Vogt.

 

Førstebrættet, FM Jørgen Jørgensen (2,5 af 3!) sad over, så det danske hold var uden titelholdere mod Eppingen, som altså stillede med stormester Lothar Vogt (2418) i spidsen. Med sejren over Vogt har Svend Pedersen 3,5 af 4 og en præstationsrating på 2535. 

 

Torsdag møder Nørresundby, der er med i front på en foreløbig niendeplads blandt de 42 hold, fire Fide-mestre, der i turneringstabellen blot står opført som “Germany”.

 

Holdet “Danmark” med spillere fra flere klubber har vundet en match, tabt to og spillet en uafgjort, og ligger omtrent som seedningens 29. plads. Inden 5.runde ligger holdet nummer 27.

 

Claes Løfgren er flyvende på bræt et med 3,5 af 4. Løfgren har vundet over to FM, stærkest Bodo Schmidt med 2353. Torsdag møder Danmark et tysk hold, hvor ratingtallene tyder på en jævnbyrdig match. Mest fordi Claes Løfgren sidder over i runden.

 

Link til turneringen:

http://www.estcc2015.at/