Danske FM’er banker stormestrene

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Politiken Cup_2015_Haubro_vs_Maze

Fem danske spillere har stadig maksimumpoints efter fjerde runde af Politiken Cup. Det er stormestrene Sune Berg Hansen, Jakob Vang Glud og Lars Schandorff samt FM’erne Martin Haubro og Jakob Aabling-Thomsen. (foto af Martin Haubro og Sebastien Maze er taget af Sigfred Haubro.)

 

De to Fide-mestre stod for et par pæne men fuldt fortjente overraskelser, da de begge bankede en GM. Martin Haubro gennemførte et fint angreb som mundede ud i et slutspil med tårn plus fem bønder mod to lette officerer og en bonde. Det gad den franske GM Sebastien Maze ikke kigge længe på før han opgav. Det er tredje gang den 21-årige BMS-spiller vinder over en stormester, og Maze er med 2575 i ELO den stærkeste af dem. 

 

Jakob Aabling-Thomsen havde sort mod GM Jonny Hector, også det parti endte i slutspil. Her havde Aabling-Thomsen en kvalitet mere, og parerede Hectors forsøg på modspil og vandt.

 

Skidt dag for Frankrigs stormestre

I toppen måtte den eneste spiller med over 2700 i rating ned i fjerde runde. Laurent Fressinet, Frankrig, tabte til en tyske juniorspiller, IM Jan-Christian Schröder (2461), der tidligere har lavet GM-norm i Politiken Cup. Den tredje franske GM Chabanon måtte af med en remis, så nu er IM Axel Delorme bedst placerede franskmand – Delorme har stadig maksimumpoints.

 

I alt 15 spillere har scoret fire af fire, og 17 spillere har 3,5 ud af de 431 deltagere på LO-skolen, Konventum, i Helsingør.

 

5. runde spilles tirsdag fra klokken 13. Der er livesending på 69 brætter, desuden har FM Per Andreasen hver dag livekommentering i auditoriet, og det sendes også på nettet.

 

Følg med på

www.politikencup.dk