Uafgjort mod Costa Rica

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Costa Rica – Danmark: 2 – 2

WIM Maria Elena Rodriguez Arrieta (1903) – WIM Oksana Vovk (2204) – 1 – 0
Lisseth Acevedo Mendez (1857) – WFM Freja Vangsgaard (1983) – 1 – 0
Neeshmy Nunez Gonzalez (1833) – WFM Louise Fredericia (2117) – 0 – 1
WFM Maria Hazel Morera Campos (1822) – Ellen Kakulidis (1928) – 0 – 1

 

Landstræner Thomas Schou-Moldt skriver fra runde 9 mod Costa Rica:

 

Verdens lykkeligste skakmatch!
“Matchen i dag mellem Danmark og Costa Rica var ikke bare endnu en match mellem to nationer ved Skak-OL – det var såmænd en match mellem to af verdens mest lykkelige lande! Som det er enhver lykkepille-gnaskende dansker bekendt, så har Danmark i adskillige år befundet sig helt i toppen, når årets liste med ”verdens lykkeligste folk” er blevet offentliggjort af FN. Nu har den liste imidlertid fået konkurrence af det såkaldte ”Happy Planet Index”, der udarbejdes af New Economics Foundation, og her er Costa Rica i 2016 blevet kåret som ”Det mest bæredygtige, lykkelige land i verden”.

Der var derfor lagt op til en match fuld af lykke, glæde og kærlighed mellem skakspillere. Det kunne kun blive godt, om end vi før matchen have forhåbninger om, at vi kunne trække os ud en smule mere lykkelige, da vi på papiret trods alt var 3-1 favorit.

Det så ganske fint ud efter åbningen på de forskellige brætter, men det viste sig imidlertid, at lykken var ret så lunefuld og glæden forholdsvis kort. Oksana stod tilsyneladende allerede bedst, da hun fik gennemført det tematiske e5 i fransk. Hun valgte et chancerigt bondeoffer, men noget gik galt i fortsættelsen, da hvid fik konsolideret sin stilling, og så var Oksana bare bagud med en ren bonde.

 

På bræt 3 var holdets suveræne topscorer Louise tilbage i sikker stil, og vandt ret nemt. Hun er nu oppe på 6/8, og har scoret næsten en tredjedel af holdets point! Det er en stor fornøjelse, at have sådan en sikker pointhøster siddende i en holdturnering.

 

På bræt fire spillede Ellen afbytningsvarianten i slavisk, og det gjorde hun betydelig bedre end sin modstander, der endte md en isoleret d-bonde og en dårlig hvidfeltet løber. Det så tørt ud, men det er lige præcis her, hvor Ellen er i sit es! Freja var også i gang med at spille et super parti, men pludselig indtraf katastrofen, da der røg en officer, og selvom hun kæmpede videre, så var der ikke noget at gøre, og Freja måtte indkassere et drønærgerligt og unødvendigt nederlag.

 

Oksana kæmpede bravt med en bonde mindre, og måske var der enkelte chancer op mod tidskontrollen, men hendes modstander spillede faktisk også rigtig godt, så da det endte i et tårnslutspil, hvor Oksana udover den manglende bonde også havde et passivt tårn, så var slutresultatet kun lykkeligt for Costa Rica.

 

Hvis matchen skulle ende bare en smule lykkeligt for os med et enkelt matchpoint, så måtte Ellen gøre arbejdet færdigt, og det gjorde hun stensikkert. Endnu en god præstation af Ellen, der har vist, at udtagelsen bestemt har været berettiget.

Dermed endte matchen mellem to af verdens mest lykkelige nationer 2-2, og måske var dette bare et helt naturligt resultat af sådan en match, omend det ikke føltes helt sådan undervejs!

I morgen skal vi møde Tunesien, der er seedet som nr. 111, og lad det være sagt med det samme: Her kan kun en sikker sejr gøre os lykkelige!”

 

 

Ellen Kakulidis (th) og Louise Fredericia sikrer Danmark uafgjort mod Costa Rica med to sikre sejre. Foto: Gunnar Bjornsson

 

Stillingen i toppen efter runde 9:
1. Kina – 16 matchpoint
2. Polen 15 matchpoint
3. Ukraine – 14 matchpoint
4. Rusland – 14 matchpoint
5. Indien – 14 matchpoint
6. USA – 14 matchpoint
7. Georgien – 13 matchpoint

45. Sverige – 10 matchpoint
63. Norge – 9 matchpoint
68. Finland – 9 matchpoint
79. Island – 8 matchpoint
92. Danmark – 7 matchpoint

 

I morgendagens runde mandag skal Danmark møde Tunesien – et hold vi gerne skal slå stort:

1. WFM Amira Marzouk (1724) 

2. WFM Nesrine Baktach (1637)
3. WIM Chadha Meddeb (1585)
4. WCM Safa Ben Said (1563)
5. WCM Amen Miladi (1491)

 

Link ti hjemmesiden: http://www1.bakuchessolympiad.com

 

Link til live på skak.dk med chat: LIVE

 

Link til live på Chess24: LIVE