Skolernes Skakdag 2015

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Der bliver efter alt at dømme igen sat rekord i antallet af skakspillende skoleelever fredag den 6. februar, hvor Dansk Skoleskak igen arrangerer Skolernes Skakdag. I år regner man med at 226 skoler over hele landet vil deltage og det betyder at 28.454 skoleelever er at finde ved brætterne.

Skoleskakken har medvind på flere planer for tiden. Som vi tidligere har skrevet her på siden, viser den nyeste forskning skakkens positive indvirkning på matematikkundskaberne, når skakken inddrages i undervisningen. Samtidig tilbydes der skoleskak i 80 af landets 98 kommuner.

Undervisningsminister Christine Antorini besøger Skolernes Skakdag kl. 12.30 på Dalumskolen, Demantsvej 30, 5260 Odense S. Christine Antorini udtaler i den sammenhæng:

 

“Skoleskak er med til at udvikle elevernes evne til at tænke logisk og strategisk. Det er en evne, de kan bruge i både skolearbejdet og i tilværelsen generelt.”

 

skolernes skaksdag
Undervisningsminister Christine Antorini er igen med til Skolernes Skakdag (foto: Dansk Skoleskak)

Skolernes Skakdag arrangeres af de lokale skoler i samarbejde med Dansk Skoleskak og partnerne Skolemælk, Politiken, Spar Nord Fonden og Børnenes Hovedstad, Billund.

 

Dansk Skoleskak har udsendt en pressemeddelelse i anledning af dagen. Se den her.

 

skolernes skaksdag2

Se mere på: www.skolernesskakdag.dk