Endnu en IM-Norm til Jesper Thybo

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

 

Turneringen i kystbyen Jurmala sluttede i dag fredag efter 9 hårde partier på fem dage. GM Jakob Vang Glud skriver om en spændende uge i Letland:

 

Det går op og ned i show-bizz! Det har været fem hårde dage og de danske talenter har været oppe imod hård modstand! Det giver noget hår på brystet (OK, dog stadigvæk kun billedeligt talt!  at møde så stærke modstandere ni runder i træk. Men det er det, der skal til, og skønt resultaterne har været blandede, så har alle mand fået nogle gode skalpe.

Jesper har spillet en fantastisk turnering hvor han i de seks indledende runder simpelthen har udspillet feltets højest ratede spillere. Gode skalpe mod de stærkeste med stærk selvtillid og initiativrigt spil. Og med tre remiser i de sidste runder får han sin anden IM-norm! Meget fortjent, og det bliver spændende at se om IM-titlen kommer i hus i den danske Skakliga i år. Det tror jeg den gør.

 

 

Jesper Søndergaard Thybo. To IM-nomer i løbet af 14 dage. Sidste norm kan meget vel komme i Skakligaens afsluttende dobbeltrunde. Foto: Mads Boe

Jonas og Martin har spillet den stærke GM-gruppe hvor der er blevet gået til makronerne! Jonas har gennem turneringen vist at han kan spille med de stærkeste – og at han kan udspille dem! Se for eksempel partiet fra 2.runder (kan gennemspilles her på Skak.dk) og læg særligt mærke til de forskellige nuancer. Taktiske, positionelle og tekniske. 19.Td7! er et dejligt træk, men det bliver dog overgået af de tekniske 42.Lb4!! (og ikke 42.Lb6), hvorefter der lige er en skak på e1! Kanon skalp mod Miezes, som tidligere har haft over 2600.

 

 

 

Jonas Bjerre kunne med en sejr i sidste runde have fået en IM-norm. Det var tæt på, men partiet endte desværre remis. Foto: Mads Boe 

 

Også Martin har vist at han kan spille mod stormestre. Der er blevet testet en del Slavisk og Martin har haft mange interessante pointer undervejs i sine partier!

Filip og Mikkel har haft en hård start, men er kommet godt igen. Filip i 6. runde hvor han efter et langt og sejt forsvar endte med at vinde med sort og Mikkel slog IM Carlstedt i et super taktisk parti! De slutter lidt under forventet, men med mange lærerige partier.

Det går altså op og ned. Jeg er sikker på at det er vejen frem at lade de unge spillere stille op i de stærke turneringer hvor der dag efter dag sidder en jævnbyrdig eller endda stærkere modstander på den anden side af brættet. Det giver nogle slag – men det løfter niveauet! Det har været en spændende turnering og der er blevet arbejdet hårdt med forberedelser og ved brættet. Senere i dag spiller vi lynskak hvor der er omkring 25 stormestre tilmeldt. Det samme er der i hurtigskakturneringen som foregår lørdag og søndag. En skak-rig weekend i sigte! 

 

 

Også Jakob Sylvan var tæt på IM-normen. Han skulle også vinde i sidste runde, men tabte desværre. Foto: Mads Boe

 

 

Link til resultater: GM-GRUPPEN – IM-GRUPPE 1 – IM-GRUPPE 2