Skak og matematik

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Et forskningsprojekt på fem århusianske skoler har påvist, at elever der spiller skak som led i matematikundervisninger, bliver klart bedre til matematik end den kontrolgruppe, der ikke fik skak integreret i matematikundervisningen. Det er Aarhus Kommune, Dansk Skoleskak og Trygfondens Børneforskningscenter, der siden 2013 har undersøgt skakkens effekt på matematikundervisningen.

I alt 31 klasser og mere end 600 elever været involveret i projektet, hvor godt 2/3 af klasserne fik skakken integreret i matematikundervisningen, mens de resterende klasser fungerede som kontrolgruppe i forsøget.

Se mere om det opsigtsvækkende resultat her: 

 

Forskningschef ved VIA University College, Andreas Rasch-Christensen blev efterfølgende interviewet af TV2 Østjylland om fænomenet: 

 

Læs mere hos Dansk Skoleskak: skoleskak.dk/nyheder/tv-2-nyhederne-om-skoleskak-og-matematik

 

skak paa_skoleskemaet