Det snehvide felt

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Den Sorte Plads på det ydre Nørrebro lagde i dag ramme til en ganske særlig skakbegivenhed. Facebook-gruppen “Fucking Skak” stod bag arrangementet “Det snehvide felt”. Gruppen byder på en anden tilgang til skakspillet, end det præsenteres af de etablerede skakklubber. Har man lyst til et parti skak, kan man f.eks. skrive på Facebook-gruppes side, at man tager sit skakspil med på cafe kl. 20.00 – og hvem vil med?

 

det snehvide_felt1
GM Sune Berg Hansen spiller her mod Dara Akdag, mens det meste af kvindelandsholdet følger med (foto: thv)

Dagens arrangement “Det snehvide felt” var bygget op omkring en simultan mod den seksdobbelte danmarksmester GM Sune Berg Hansen. Sune Berg mødte i løbet af dagen omkring 80 forskellige modstandere, og som han udtalte bagefter “Jeg vandt vist alle sammen”.

 

det snehvide_felt2
I de lidt over tre timer arrangementet varede, var der hele tiden mange tilskuere (foto: thv)

Sideløbende med simultanen kunne man tage et spil med store brikker, et lynparti eller få en gratis kop kaffe og en pandekage.

 

det snehvide_felt3
Københavns Kommune har bl.a. sat granitborde op på Den Sorte Plads (foto: thv)

“Vores aktiviteter opstår gennem vores side på Facebook. Man skriver der, hvad man kunne tænke sig af arrangementer. Cafeskak, en hyggelig aften her på pladsen etc.” fortalte en af initiativtagerne, Rune Friborg, efter at han som sidste mand måtte give fortabt til Sune Berg Hansen. “Et så stort arrangement som i dag, vil vi selvfølgelig gerne gentage, men det bliver nok først til sommer, at der igen er økonomi til det.”

Der har tidligere været omtale af gruppen i TV2 Lorry, der også var forbi Den Sorte Plads lige ved Nørrebro Hallen i dag: www.tv2lorry.dk/artikel/247681?autoplay=1&;video_id=98827


Man kan anmode om medlemskab af “Fucking Skak” her: https://www.facebook.com/groups/203468016381356/