OL i gang

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Hjemmesiden har modtaget følgende referat fra første runde af OL i Tromsø.

 

Af Lars Schandorff
Årets helt store skakbegivenhed, OL i nordnorske Tromsø, er et gigantisk arrangement med omkring 2200 spillere fra imponerende 177 lande. OK, det er ikke dem alle, der officielt er lande.

 

Danmark startede mod Palæstina og fik den forventede sejr på 4-0. To hurtige og meget overbevisende sejre med sort af Mads Andersen og Jacob Aagaard.

 

aagaard2

GM Jacob Aagaard i første runde (foto: Lars Schandorff)

 

Også to gode åbninger i de hvide, men så sejlede partierne noget, og vi kunne godt være kommet af med et par halve. Til sidst viste den store styrkeforskel sig dog, og både Jakob Vang Glud og Allan Stig Rasmussen hev sejren hjem.

 

Jeg havde på forhånd sagt til spillerne, at det bestemt ikke gjorde noget, hvis partierne blev lidt indviklede og der skulle arbejdes for sagen. Det er lidt ligesom første runde i en almindelig open: Jo mere skak man får ud af åbningspartiet, jo bedre for de kommende runder. Det handler jo primært om at komme godt i gang, altså få tænkt noget skak og løst nogle konkrete problemer.

 

Davor Palo sad over. Alle gode hold spiller normalt uden bræt 1 i første runde. Det skulle lige markeres, at vi også er et af de gode hold!

 

Det får vi hurtigt chancen for at bevise. Allerede i anden runde venter stærke Uzbekistan.

 

Danmark – Palæstina 4 – 0
1. Allan Stig Rasmussen – Ahmed Shobaita 1 – 0
2. GM Jacob Aagaard – Baha Miswadah 1 – 0
3. IM Jacob Vang Glud – Attalaah Tmara 1 – 0
4. IM Mads Adersen – Ziydah Nazih 1 – 0

 

Jeg dækker også turneringen på min facebook side. Her er det dog ofte i den mere kuriøse afdeling, men der vil også komme lidt inside inormation fra den danske lejr. Jacob Aagaard blogger også om OL på Quality Chess site.

 

Lars Schandorff

 

Hjemmeside: chess24.com/en/olympiad2014

 

Kvindelandstræner Thomas Schou-Moldt skriver om det danske kvindeholds kampe på: schou-moldt.dk

________________________________________