You are currently viewing Kort nyt uge 34

Kort nyt uge 34

GM Allan Stig Rasmussen og Jan Schleicher Christensen spiller med i “25th international chess festival “Città di Trieste” i Italien. Turneringen starter den 2. september og spilles frem til den 8. september. Allan er seedet som nummer fire i et felt på 98 deltagere, mens Jan er seedet som nummer 20.

Link til resultater fra turneringen: https://vesus.org/tournament/EqBtGRoB


Magnus Carlsen og Hans Niemann har tilsyneladende røget fredspibe og har droppet alle anklager og sager mod hinanden. Se mere her: https://www.dr.dk/sporten/skak/skakstjerner-laegger-strid-om-snyd-paa-hylden


Norge fik sin 19. stormester, da IM Elham Amar (2523) vandt A-gruppen i den spanske open Sants-Ciutat de Barcelona International Chess Open.


John Rendboes roste bog, Skakkens helte – Den Smukke Tid, kan nu købes som lydbog. Se mere her:
https://www.saxo.com/dk/skakkens-helte_lydbog_9788794456289


I torsdags var P4 Fyn en tur forbi BoCA Juniors i Odense, hvorfra de bragte to fine korte klip i eftermiddagsudsendelsen. Her fortalte Lars Munk Jensen lidt om klubben og Christian Ringsmose og Leia Andries lidt om, hvad der gør skak så spændende for de unge. Hør udsendelsen på https://www.dr.dk/lyd/p4fyn/p4fyn-eftermiddag/p4-eftermiddag-2023-08-24-15-03-5, hvor der evt. kan spoles frem til cirka 1:05:55 og 1:32:45 for at høre lidt om skakken i BoCA.


Tim Jaksland og Peter Svendsen var med i  “XXIV Open Internacional de Sants – Ciutat de Barcelona Group A”, der blev spillet i Barcelona. Tim sluttede på 4½ point, mens Peter fik 3 point.

Link til resultater fra turneringen: https://chess-results.com/tnr783990.aspx?lan=1&art=2&rd=5&fedb=DEN&fed=ESP&turdet=YES&flag=30&fbclid=IwAR3wpN0PZeraL24vXD3WiYPs-7yL6_hSjkzl4k8o70qPDLgeIOeYjILQBRo

Hjemmesiden for turneringen: https://cotxeres-casinet.org/escacs/


GM Mads Andersen og GM Jonas Bjerre (billedet øverst fra 2022-udgaven, hvor de også deltog for samme klub) spillede i den forgangne uge spansk holdskak i den næstbedste række. Både Mads og Jonas klarede sig fint med henholdsvis 5 point og 4½ point af 7, hvilket var over forventet score. Holdet de repræsenterede, C.D Xadrez Ourense, rykkede dog ikke op i den bedste spanske række i denne omgang.


WFM Ellen Fredericia Nilssen og Peter Thorsbro er med blandt de 311 deltagere i Maia Chess Open i Portugal, der spilles frem til den 2. september. Efter 6 runder har Ellen 4 point, mens Peter har 3½ point.

Link til hjemmesiden for turneringen: https://axm.pt/

Link til resultater fra turneringen: https://chess-results.com/tnr713664.aspx?lan=1&art=25&fedb=DEN&flag=30


Torsdag starter træningstilbuddet “Skakakademiet” med GM Lars Schandorff. Det er stadig muligt at komme med i løbet af efteråret.