Inden sidste runde i Horsens Lang Weekend

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

I Horsens Lang Weekend mangler der kun sidste runde, inden der er fundet en vinder. Niels Jørgen Fries Nielsen og Pelle Bank fører med 5½ af 6. Vi har modtaget nedenstående referat af lørdagens begivenheder fra arrangørerne.

 

Af Eigil Straarup
Fries Nielsen brødrene banker på i Horsens!
Efter 6. runde i 17. Horsens Lang Weekend EMT anno 2014 banker brødrene Niels Jørgen og Jens Ove Fries Nielsen for alvor på i jagten på turneringssejren i Horsens. Niels Jørgen vandt begge sine partier i går, mens Jens Ove overlegent slog Alexander Rosenkilde og efterfølgende spillede remis med Pelle Bank i 6. runde.

Dermed snerper det til i toppen i Horsens! Pelle Bank (SK1968/Aarhus) og Niels Jørgen Fries Nielsen (Esbjerg) fører turneringen som de eneste med 5½/6. De mødes søndag i en direkte finale om turneringssejren. Jens Ove Fries Nielsen (Viborg) har 5/6 ligesom Poul Rewitz (SK1968/Aarhus), der med to gevinster i går spillede sig tilbage i kampen om pengepræmierne. Det er blandt dem, turneringsvinderen skal findes i dag!

 

bdr fries_nielsen
Jens Ove og Niels Jørgen Fries Nielsen (foto: thv)

Lørdag var Thomas Schou-Moldt kommentator under 5-6. runde, og ham havde jeg en snak med sent i aftes. Her får I hans bedømmelse af lørdagens begivenheder i toppen af klassementet.

”I 5. runde spillede Pelle Bank et super flot parti mod Casper Dahl Rasmussen. Pelle har spillet en super god turnering, og han fortsatte de gode takter i dag mod Casper. Casper er også en stærk spiller, men han spillede lidt unøjagtigt i åbningen, og så blev han bare kørt baglæns ud af brættet. Det var flot spillet af Pelle!

Jens Ove Fries Nielsen vandt også en flot og overraskende let gevinst over Alexander Rosenkilde. Han fik hurtigt en behagelig stilling, og vi troede egentlig, at han skulle vinde via et langt slutspil. Men inden vi fik set os om, havde Jens Ove noget taktisk, der kørte direkte ind til Alexanders konge.

Unge Tobias Dreisler spillede remis med Martin Bækgaard, og det kunne Martin være gladest for. Tobias spillede godt i partiet og fik en god stilling, men han tilbød remis op mod tidskontrollen, og det var et tilbud, Martin ikke kunne afslå.

Niels Jørgen Fries Nielsens gevinst over Tavs Bjerre var lidt af en katastrofe forstået på den måde, at det sluttede ret brat i en stilling, som jeg vil tro, Tavs kunne holde remis. Tavs satte nærmest en officer direkte i slag ved at begå en fejl, som man typisk kommer til at begå af fysisk træthed i 5. runde i så hård en turnering som ”Den Lange”.

Ellers var der flere andre partier blandt de 14 livepartier, som var mega interessante. Især Rune Egede Andersens remis mod IM Jonathan Carlstedt kiggede vi meget på. Det var et vanvittigt spændende parti som mundede ud i et tårnslutspil, hvor betænkningstiden havde direkte indflydelse på partiets udfald.

I 6. runde brugte vi naturligvis allermest tid på topopgøret mellem Pelle Bank og Jens Ove Fries Nielsen. Et super spændende parti hvor Jens Ove spillede flot og udspillede Pelle i åbningen. Han vandt en bonde, men Pelle fik lidt modspil og så endte det med, at Pelle slap væk med en halv. Jeg vil tro, det var et parti, Jens Ove skulle have vundet for at hente Pelle.

 

pelle bank_hlw2

Pelle Bank – delt føring inden sidste runde (foto: thv)

Det andet parti vi også brugte lang tid på var selvfølgelig opgøret mellem Martin Bækgaard og Niels Jørgen Fries Nielsen. Jeg ved, at Niels Jørgen tilbød remis efter cirka 10 træk, og det kan han nu glæde sig over, at Martin afslog. Martin spillede upræcist, hvorefter de kom ind i et ualmindeligt kompliceret midtspil. Lige pludselig røg de ind i en slagudveksling, der bare kostede Martin en ren officer.

 

Partiet:

 

Ellers kiggede vi en del på Esmats parti mod Klaus Berg, og vi kiggede også meget på remisen mellem Lars Hansen og Kristoffer Dyrgaard. Slutstillingen var meget usædvanlig med dronning mod to tårne og en masse bønder på brættet, og det skulle Lars vist have vundet. Men det var en fuldstændig umulig stilling med fribønder på hver fløj, og de spillede den også gennem tidnød”.

Hvordan tror du, det går i 7. runde, og hvem tror du, vinder 17. Horsens Lang Weekend?


”På en måde vil jeg sige, at jeg håber, Pelle vinder, men det er naturligvis noget pjat at sige, for Niels Jørgen har også spillet en god turnering, og han har 5½/6 lige som Pelle. De to mødes i en ren finale i 7. runde, og jeg vil tro, at Pelle går efter at vinde. Pelle har en klart bedre korrektion end Niels Jørgen, men han kan ikke bare tillade sig at tage remis, for så kan han blive overhalet indenom af Jens Ove, hvis korrektion kun er 0,5 dårligere end Pelles. Så Pelle bliver nød til at holde stillingen i gang og lure lidt på, hvad der sker. Spørgsmålet er, om Niels Jørgen vil gå efter at vinde over Pelle, eller om han vil være tilfreds med remis og få en 2. præmie eller 3. præmie. Det er heller ikke usandsynligt, at de begge to spiller så forsigtigt, at det ender remis. Hvis det sker kan Pelle være mest tilfreds, fordi han i så fald er sikker på at slutte foran Niels Jørgen. Det bliver spændende at se, hvad der sker, men min mavefornemmelse siger mig, at Pelle ender med at vinde årets udgave af ”Den Lange”! Hvis det sker vil det i øvrigt være meget loyalt mod ånden i ”Den Lange”, hvor titelholdere traditionelt har det svært hvert år. Det ser vi igen i år!

Man skal heller ikke undervurdere Poul Rewitz, der er kommet tilbage fra baghjul. Han dummede sig kolossalt i 3. runde, hvor han med hvid tabte på blot 14 træk til Martin Bækgaard. I aftes vandt Rewitz et maratonparti mod Brian Jørgen Jørgensen, og dermed er Rewitz sammen med Jens Ove de eneste på 5/6. Rewitz har så dårlig en korrektion, at han næppe kan vinde turneringen, men ellers tegner det til en meget åben finale i dag mellem først og fremmest Pelle Bank og Niels Jørgen, men Jens Ove trænger sig på, så populistisk sagt kan man sige, at det bliver et opgør mellem Pelle Bank og Fries Nielsen brødrene”, fortæller Thomas Schou Moldt.

 

kommentatorsal
Kommentatorlokalet (foto: thv)

Hvordan og hvor meget kommer du til at følge med i 7. runde?

”Jeg kommer til at følge med i hele runden! Jeg står op i morgen tidlig (sagt sent i aftes, Red.), og mens jeg så sidder og følger med i runden, så sidder jeg også og kigger de indleverede kandidater til skønhedspartier igennem. Det er hundrede procent sikkert, jeg skal følge det helt til dørs! Det kan jeg da slet ikke lade være med, når jeg har været her og kommentere hele lørdagen! Udover det har jeg også set det meste af det, der skete i torsdags og fredags”, slutter Thomas Schou-Moldt.

 

Stillingen i toppen efter 6. runde i Horsens Lang Weekend: 1. Pelle Bank (SK1968/Aarhus) og FM Niels Jørgen Fries Nielsen (Esbjerg), begge 5½/6. 3-4. IM Jens Ove Fries Nielsen (Viborg) og Poul Rewitz (SK1968/Aarhus), begge 5/6.

 

 Eigil Straarup

Resterende program:
7. runde søndag den 13. juli kl. 10.00

 

Der vises 14 partier live.

 

Hjemmeside: skakklub.net/hsf/denlange/2014/