Fjorten mand i front i Horsens

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Sommerens næststørste turnering, Horsens Lang Weekend, er nu i fuld gang. Som vanligt sender arrangørerne hver dag en melding her til hjemmesiden.

Af Eigil Straarup
Fjorten mand i front i Horsens
I 17. Horsens Lang Weekend EMT anno 2014 har fjorten mand lagt sig i front med 2/2 efter den første dags strabadser på de ternede brætter på Langmarkskolen i det nordlige Horsens.

Inden vi vender tilbage til skakken knyttes lige et par bemærkninger til det uden for skakken. ”Den Lange” har i år premiere på Langmarkskolen, og vi tør godt allerede nu konkludere, at det har været en stor succes hvad angår faciliteterne. Deltagernes feedback har været positiv, og stemningen har også været meget af den samme positive stemning, som vi oplevede de forgangne fem år på ASV i Nørrebrogade.

Inden turneringen havde der ikke mindst på FACEBOOK været spekuleret en del i, hvilken måde FIDE’s nye skærpede regler omkring elektronisk kommunikationsudstyr ville påvirke ”Den Lange”, som jo er den første større turnering i Danmark der bider skeer med de nye regler, der trådte i kraft 1. juli. Lad os slå fast med det samme, at det gik super godt på turneringens første dag! Alle fandt tilsyneladende en hensigtsmæssig løsning på det, og der var ingen ”sager” omkring det. På arrangørernes vegne vil jeg gerne give et kæmpe kompliment til jer deltagere for det! TAK!

Man kan ikke sige ”Den Lange” og Horsens uden også at sige Tour de France på storskærm i en kantine! Sådan er det også igen i år! I år køres der nogle sprinteretaper under ”Den Lange”, og det er anderledes, end det plejer at være! ”Den Lange” plejer at ligge i uge 29, hvor Tour de France traditionen tro byder på nogle dramatiske slag i Alperne eller Pyrenæerne. Sådan er det altså ikke i år, men stemningen omkring storskærmen i kantinen var lige så hyggelig og afslappet, hvilket man kan ane ud fra nedenstående billede:

 

kantinen
Kantinen´i Horsens Lang Weekend (foto: Tim Bjerre)

De første to runder i ”Den Lange” var igen i år et udskilningsløb i toppen, som det plejer at være. Det er lidt lige som i Tour de France: Man kan ikke vinde ”Den Lange” ved at spille godt om torsdagen! Man kan bringe sig i position til det, men det er først i bjergene (Læs =7. runde på søndag) at det endelige klassement falder på plads helt oppe i toppen! Allerede nu kan man konstatere, at den forsvarende mester Martin Matthiesen (SK1968) ikke genvinder titlen. Han tabte sensationelt begge partier i dag, og han led dermed den samme kranke skæbne i forhold til at genvinde ”Den Lange”, som Chris Froome gjorde i forhold til at genvinde Tour de France, da han udgik af løbet efter sine styrt i onsdags.

Ellers finder man naturligvis mange af favoritterne blandt de fjorten, der nu har lagt sig i front. Lars Hansen (SK1968) stammer oprindeligt fra Horsens, og han vandt turneringen helt tilbage i 1995. En ny triumf til ham er ikke utænkelig, men den ville give et højt odds hos en bookmaker! I 1. runde vandt han i flyvende stil over Jesper Knudsen (se nederst i denne nyhed), og i 2. runde fulgte han det op med en gevinst over unge fremadstormende Jonas Bjerre (Skanderborg). Pelle Bank (SK1968) stammer oprindeligt også fra Horsens, og han har også lagt sig til forrest i feltet med 2/2.

 

lars hansen_hlw
Lars Hansen, SK1968 med i toppen (foto: Tim Bjerre)

Fredag kl. 10.00 lægger aktørerne fra land med 3. runde i ”Den Lange”! I toppen er der flere spændende opgør, som du kan følge live på Horsens Skakforenings hjemmeside! Dramaet fortsætter senere på dagen, når 4. runde sættes i gang kl. 17.00, hvilket du naturligvis også kan følge på Horsens Skakforenings hjemmeside. Her er der også mulighed for at chatte med nogle af de andre, der følger partierne i ”Den Lange” hjemme fra sofaen.

Ét af de mest slagfærdige og underholdende partier i går var partiet Lars Hansen-Jesper Knudsen fra 1. runde. Jesper kom skidt fra åbningen og kom til at stå passivt, og Lars fik gang i et overvældende angreb, der skar rent igennem de fynske parader.

I løbet af torsdagen var der flere andre underholdende partier, hvor favoritter gjorde det onde ved deres modstandere. Gå eksempelvis ind på Horsens Skakforenings hjemmeside og gennemspil IM Carlstedt-Thøgersen, FM Bækgaard-Kovshøj og Dyrgaard-Boe Olsen, der alle blev spillet i 2. runde. Dem finder du under LIVE på Horsens Skakforenings hjemmeside!

Følgende fjorten har lagt sig i front med 2/2 efter torsdagens to runder på Langmarkskolen i Horsens: 1-10. IM Jonathan Carlstedt (SV Diagonale Harburg), IM Igor Teplyi og FM Martin Bækgaard (Begge Nordre/Aarhus), Pelle Bank og Lars Hansen (Begge SK1968/Aarhus), Brian Jørgensen (Næstved), FM Johnni Veng (Nordre/Aarhus), Kristoffer Dyrgaard (Frem/Odense), FM Poul Rewitz (Nordre/Aarhus) og Jesper Søndergaard Thybo (Skive). 11-13. Alexander Rosenkilde (Taastrup), Thomas Klitgård (Nordre/Aarhus) og Tobias Dreisler (SK1968/Aarhus). 14. Frank Gjerning Petersen (Kjellerup).

 

Eigil Straarup

Resterende program:
3. runde fredag den 11. juli kl. 10.00
4. runde fredag den 11. juli kl. 17.00
5. runde lørdag den 12. juli kl. 10.00
6. runde lørdag den 12. juli kl. 17.00
7. runde søndag den 13. juli kl. 10.00

Der vises 14 partier live.

Hjemmeside: skakklub.net/hsf/denlange/2014/