Senior EM for hold efter 3. runde

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Det danske hold ved Senior EM for hold i Kroatien, GM Jens Kristiansen, IM Bjørn Brinck-Claussen, FM Bent Sørensen, FM Jørgen Jørgensen og Pouelsten Holm Grabow, er kommet godt fra start. Fredag kl. 15.30 vil holdets kamp mod Italien kunne følges live på internettet.

 

bent soerensen_dec2012

Bent Sørensen (foto: thv)

Seniorchef Bent Sørensen skriver til hjemmesiden:

 

En lille beretning fra Sibenik

Vi er kommet godt i gang. Vi startede med to sejre mod Skotland 2 og Steirmark- en østrigsk region. Ratingmæssigt skulle det være overkommelige opgaver, men vi måtte slide hårdt for at få sejrene i hus. Mod Steirmark demonstrerede vi, at vi også kunne klare os uden vor viceVM Jens Kristiansen.

 

I 3. runde kom vor første alvorlige styrkeprøve mod Tyrkiet. De er seedet som nr 10 og vi som nr 9. De udnytter de nye aldersgrænser og har to personer i 50’erne. Vi måtte nøjes med 2-2. Marginalerne var ikke med os. Grabow fik ikke sin fordel omsat og måtte nøjes med remis, og Kristiansen var i et vildt slagsmål, der endte med et nederlag.

 

I dag – fredag d 4. – kommer vi op mod et ungt og stærkt italiiensk hold. Vi kan følges på livebrætterne. Det bliver en vanskelig opgave for os. Vi er klart underratede. Italien er som skaknation helt anderledes placeret, end de var i min ungdom.

 

Runde 3 bød på et interessant opgør mellem det unge russiske hold, Rusland 1, mod de gamle velkendte med Vasiukov i spidsen. Resultatet blev helt efter naturlovene. De unge vandt med 3-1. Min vurdering er, at Rusland 1 bliver en sikker vinder af turneringen. Rusland 1, Kroatien og Bosnien fører med maksimumpoints fulgt af Italien, Slovakiet og os med 5 matchpoints.

 

Og så nyder vi det gode varme vejr her ved Adriaterhavet og sender venlige tanker til de frysende danskere derhjemme.

 

Bent Sørensen


Betænkningstiden er ligesom i divisionsturneringen, 90 minutter til 40 træk og 30 minutter til resten af partiet. Tillægstid 30 sekunder pr. træk fra start til slut.

 

Der spilles en runde om dagen indtil den 9. april, alle dage kl. 15.30 dog sidste runde kl. 14.00.

Hjemmeside: www.sent2014.crochess.com