Ungdoms EM 5. runde

Så har vi modtaget beretningen fra 5. runde i Ungdoms EM, der afvikles i den italienske by Fermo fra den 31. august til den 9. september.

Af Jakob Aabling-Thomsen og Ivan Andersen
Ungdoms EM 5. runde
I 5. runde fik Jakob en fin stilling, desværre fik modstanderen nogle taktiske finter ind, og Jakob måtte ned. Rigtig ærgerligt, men med en lille smule medvind kommer der en masse point i anden halvdel af turneringen. Jakobs turnering startede først i 4. runde. Derfor har Jakob ½  ud af 2 og er super motiveret for at gøre det godt i de sidste runder.

Kristian stod lidt under efter åbningen og modstanderen fik fastholdt presset og kom ind på damefløjen og Kristian måtte give fortabt. Kristian har været rating-underdog de sidste fire runder. I 6. runde er han favorit og vil komme med igen. Kristian har 2 point indtil videre, men med en god spurt kan det blive rigtig godt.

Mads stod kanon godt efter kun en halv times spil. Med de sorte fik han givet modstanderen en isoleret dobbeltbonde i e-linjen og der blev spået en hurtig sejr til Mads. Der gik dog yderligere 5 timer før sejren var i hus, det var nervepirrende, men Mads større spillestyrke slog igennem til sidst selvom modstanderen fra Svejts forsvarede sig godt.

Mads, med sine 4 point, spiller 6. runde på bræt 5 og er med helt fremme! Desværre er der kun fire livepartier i U 14, men Mads kan forhåbentlig følges på Live i 7. runde.

I dag har det været hviledag, så formiddagen er blevet tilbragt på stranden. Over middag har et par af drengene været i gang med lektierne, og derefter er de alle så småt gået i gang med at kigge på morgendagens modstandere.

Ledernes tid er mest gået med at forsøge at få orden på et økonomisk mellemværende med arrangørerne. Vi har set for mange mafia-film til, at vi tør skylde italienere penge i længere tid.

Kl. 20 er der fodbold! Hvis internetguderne er os venligt stemt, er det planen, at vi skal se kampen sammen på TV2 Sputnik.

Ris, ros og kommentarer er naturligvis velkommen på ian@axcess.dk.

Mads Andersen skriver om turneringen på Skanderborg Skakklubs hjemmeside: www.skanderborgskakklub.dk

Hjemmeside med live-dækning: www.euroyouth2009.com