Det danske online OL-hold udtaget

 

 

FU-medlem Arild Rimestad skriver til skak.dk om det danske Online OL-hold der er udtaget: 

 

Danmark er nu tilmeldt online-OL, som spilles fra den 22. juli til og med den 30. august 2020.

Der spilles i fem divisioner, hvor basisdivisionen spiller den 22.-26. juli og topdivisionen spiller den 19.-23. august – Danmark forventes at spille i 3. division den 5.-9. august.

Det danske hold havner i en af de fem alle mod alle-grupper, der er i 3. division og kommer til at spille tre matcher pr. dag i tre af de fem dage.

For at kvalificere os til 2. division, som spiller den 12.-16. august, skal vi slutte i top-3 i vores gruppe. Her gælder igen de samme betingelser, for at komme til at spille i topdivisionen. Herefter følger knockoutmatcher fra den 27.-30. august, før der kan kåres en online-OL 2020-guldvinder.

Betænkningstiden bliver 15 minutter til hele partiet med 5 sekunders tidstillæg pr. træk.

Hvert hold består af seks spillere, hvor mindst halvdelen er kvinder, heraf en pigespiller under 20 år, samt en juniorspiller under 20 år.

Da Fide annoncerede online-OL og dets reglement den 30. juni, varede det ikke længe før landstrænertrioen blev sat til at finde deres spillere. Da så Fide åbnede for registreringen, havde hvert forbund en uge til at tilmelde deres hold, så det skulle gå stærkt. Heldigvis blev tilmeldingsfristen rykket tre dage til den 16. juli. Jeg fik nemlig først mit unikke brugernavn og kodeord tilsendt den 14. juli. Samtlige spillere o.a. skulle registreres med hver deres fire (4) brugernavne for chess.com, chess24.com, lichess.org og playchess.com, som er de fire platforme online-OL vil blive spillet på – gens una sumus!

Det danske hold er som følger:

1. GM Mads Andersen
2. GM Jesper Søndergaard Thybo
3. WIM Oksana Kryger
4. WFM Esmat Susanne Guindy
5. GM Jonas Buhl Bjerre
6. Nienke van den Brink

Reserver for de enkelte spillere:

1. Ingen
2. GM Sune Berg Hansen
3. WCM Ellen S. Kakulidis
4. WFM Thomine Stolberg-Rohr
5. IM Filip Boe Olsen
6. Ingrid Elmer Nielsen-Refs

Kaptajn: Arild Rimestad

Reservekaptajn: Rasmus Skytte

 

Der er mere information på FIDEs hjemmeside: https://www.fide.com/news/608