Anand klar til revanche

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Allerede inden sidste runde i Kandidatturneringen står det klart, at tidligere verdensmester Viswanathan Anand bliver Magnus Carlsens udfordrer i en VM-match til efteråret.

 

Anands nærmeste konkurrent, Levon Aronian fra Armenien, tabte forholdsvis hurtigt til Dmitry Andreikin. Et par timer senere spillede Anand remis mod Sergey Karjakin, der med en sejr teoretisk ville kunne true Anands førsteplads. I det sidste parti havde Karjakin længe en lille fordel med løber og springer mod tårn og 3 bønder på hver side, men Anand spillede meget præcist og til sidst var det ham, der havde en lille fordel, inden man tog remis. Partiet varede 92 træk.

 

vm 2013_start
VM matchen 2014 bliver en gentagelse af matchen i 2013 – Anand mod Carlsen. Her et foto fra matchen i Chennai i november 2013 (foto: Andreas Kastberg)


Peter Heine Nielsen, der er officiel kommentator på Kandidatturneringens hjemmeside, fik undervejs Magnus Carlsen i telefonen og vendte stillingerne og den samlede situation med ham. Magnus Carlsen var egentlig ikke så overrasket over Anands succes, da Anand flere gange før har klaret sig fremragende i så lange turneringer, når han havde fået en god start. Direkte adspurgt af Peter Heine, om Anand spillede bedre i Kandidatturneringen end i VM-matchen, svarede Magnus Carlsen meget elegant, at modstanderne i Kandidatturneringen så ud til at lave flere fejl, end Anands modstander i VM-matchen gjorde.

Resten af feltet ligger utrolig tæt. Vladimir Kramnik gik fra at ligge på sidstepladsen efter 12. runde på grund af dårlig korrektion, til inden sidste runde at være nummer to. Fremgangen skyldes sejren over ærkerivalen Veselin Topalov i 13. runde.

Stillingen inden sidste runde:
1. Viswanathan Anand (2770), Indien, 8 point
2. Vladimir Kramnik (2787), Rusland, 6½ point
3. Dmitry Andreikin (2709), Rusland, 6½ point
4. Shakhriyar Mamedyarov (2757), Aserbajdsjan, 6½ point
4. Levon Aronian (2830), Armenien, 6½ point
6. Sergey Karjakin (2766), Rusland, 6½ point
7. Peter Svidler (2758), Rusland, 6 point
8. Veselin Topalov (2785), Bulgarien, 5½ point

 

Dansk Skak Union viser sidste runde live på www.liveskak.dk/chat, så det vil være muligt at give sit besyv med i chatten på dansk. Partierne starter kl. 10.00.

 

Hvor VM-matchen mellem Anand og Carlsen skal spilles, står hen i det uvisse. Den oprindelige deadline for bud på at afholde matchen, er blevet forlænget til 30. april. Med Anands overraskende sejr, kan Indien måske igen være et bud.

Sidste runde søndag kl. 10.00:
Aronian – Karjakin
Anand – Svidler
Mamedyarov – Kramnik
Topalov – Andreikin

Turneringens hjemmeside: candidates2014.fide.com

Læs også:
Anand tæt på ny VM-match
Anand fører Kandidatturnering efter 6. runde
Live fra Kandidatturneringen
Anand slog Aronian