Aprilsamling for kvindelandsholdet i Århus

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Kvindelandstræner Peter Thorsbro er initiativrig i forhold til aktiviteter for kvindelandsholdet. Peter skriver her til skak.dk om træningssamlingen i Aarhus i den forgangne weekend og han har også taget billederne:

 

I weekenden 7-8 april afholdt kvindelandsholdet træningssamling i Århus med GM Jakob Vang Glud som træner. Temaet for weekenden var gennemgang af en struktur som populært kaldes ”Capablanca”. Strukturen kan opstå ud fra rigtig mange åbninger, bl.a. Caro Kann, Katalansk og Slavisk, og er kendetegnet ved, at sort har bønder på e6 og c6, mens hvid har bønder på d4 og eventuelt c4.

 

 

Høj koncentration…                           En veloplagt træner… … Og en spændende stillingstype

 

Jakob tog os på en grundig rejse i de grundlæggende positionelle og taktiske temaer samt relevante slutspil som kan opstå i strukturen. Som hidtil var træningen delt op i oplæg fra træner, partigennemgange, opgaveløsning og spil i udvalgte stillinger. Der var, som altid, et højt engagement, og efter weekenden er vi alle blevet væsentligt klogere på, hvordan sådanne stillinger skal spilles. Vi glæder til at komme ud og prøve det af i praksis!

 

 

Struktur forstået…                       Opgaver løst…         …Og en lang weekend vel overstået 

 

Efterhånden som OL nærmer sig kan vi mærke alvoren stige. Holdet bliver udtaget i midten af maj, og vores vigtigste målsætning er, at vi som hold præsterer absolut bedst muligt. Vi vil blive den bedst placerede nordiske nation, og vores holdpræstation skal ligge (mindst) 100 point over holdgennemsnittet. Dertil har vi en enkelt individuel målsætning om at score mindst 1 norm.